Cantona bekerült a Hírességek Csarnokába

A Manchester United korábbi támadóját, Eric Cantonat beiktatták a Premier League Hírességek Csarnokába.


Cantona 156 Premier League mérkőzésen 70 gólt jegyzett a Unitedben, ahol öt szezonja alatt négy alkalommal ünnepelhetett bajnoki címet, mielőtt 1997 májusában bejelentette visszavonulását az Old Traffordon.

 

A korábbi francia válogatott lett az első beiktatott abból a hat korábbi játékosból, akiket egy 23 fős listáról a szurkolók szavazhattak be a Hírességek Csarnokába.

 

Az egykori angol válogatott kiválóság, Alan Shearer és Cantona honfitársa, Thierry Henry volt az első két játékos, akik bekerültek a Hírességek Csarnokába az áprilisi életre hívásakor.

 

Az elismerést olyan játékosok érdemelhetik ki, akik kivételes sikereket értek el a pályán és nagyban hozzájárultak a bajnokság fejlődéséhez 1992-es megalakulása óta.

 

A beiktatás olyan játékosoknál lehetséges, akik legkésőbb 2020. augusztus 1-ével visszavonultak.

 

Cantona kulcsszerepet vállalt a United '90-es évekbeli Premier League dominanciájában, amely során többek között véget vetettek 26 éves bajnoki címet illető ínségüknek, miután az új alapokra helyezett bajnokság induló, 1992/93-as szezonjára Manchesterbe igazolt a Leeds Unitedtől.

 

 

"Nagyon boldog és büszke vagyok, de ezzel egy időben, nem vagyok meglepve!" - kezdte az 54 éves Cantona, aki magát "kivételnek" nevezte a jelöltek 23 fős listájáról.

 

"Természetesen Angliában játszani egy álom volt. Mindenki számára az a legnagyobb álom, hogy a Premier League-ben szerepelhet."

 

"Szerencsés voltam, hogy csodás játékosokkal játszhattam együtt ebben [Manchester United] a csapatban egy csodálatos menedzser irányítása alatt, csodálatos szurkolók előtt."

 

"Az volt az a futball, amelyről álmodtam, mert a Manchester United egy olyan klub, ahol szeretnének címeket nyerni, de mindezt stílusosan. Ez így volt Sir Matt Busby idejében is. Ez a klub identitása és filozófiája."

 

Cantonat megfosztották a francia válogatott csapatkapitányi tisztségétől, miután 1995 januárjában egy Crystal Palace elleni meccsen kung-fu rúgással megrúgott egy nézőt a Selhurst Parkban, amelyet követően 9 hónapra eltiltották a futballtól.

 

 

A francia játékos - akit a Manchester United szurkolók csak "Eric királynak" hívtak - szintén híres volt arról, hogy a pályán felhajtott gallérral játszott.

 

"Szerintem egyszer egy mérkőzésen így viseltem a mezemet, hogy fenn maradt a gallérom és nyertünk" - tette hozzá.

 

"Szóval a győzelem miatt megtartottam ezt a szokást és azután is folyamatosan nyertünk. Egészen különlegessé vált, de vannak olyan játékosok is, akik nem mossák ki az alsónadrágjukat. Én inkább a gallérom felállítását preferáltam!"


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!