Elanga: Felejthetetlen nap számomra a mai

A mérkőzés legjobbjának is megválasztott Anthony Elanga góllal járult hozzá a United 2-1-es idegenbeli sikeréhez a Wolves elleni szezonzáró bajnokin. A svéd támadó felejthetetlennek titulálta az elmúlt hetet és nem akarja, hogy a szezon véget érjen.


A fiatal szélső a Leicester elleni mérkőzésen debütált a felnőtt csapatban, majd a Farkasok elleni találkozón egy fejes góllal tette emlékezetessé szezonját. A mérkőzés után Elanga az MUTV riporterének, Stewart Gardnernek nyilatkozott és elismerte, hogy úgy érzi szárnyal, miután megszerezte pályafutása első találatát a United első csapatában.

 

"A debütálásom szerencsére nem a mélybe taszított" - mondta mosollyal az arcán Elanga. "Még most is úgy érzem magam, mint közvetlenül a gólomat követően. Csodálatos érzés gólt szerezni a Premier League-ben annak a klubnak a mezében, amelynél kiskorom óta játszom. Olyan boldog vagyok!"

 

Nem Elanga volt az egyetlen akadémista, akinek a norvég menedzser lehetőséget adott a Farkasok ellen. A 19 éves játékoshoz Shola, Hannibal és Fish is csatlakozott a találkozó végén csereként. Így végezetül egy rendkívül fiatal csapat hagyta el győztesen a pályát a lefújást követően.

 

"Büszke nap ez a klub számára" - mondta Elanga. "Már játszottunk együtt ebben a szezonban az utánpótlás csapatban, de hihetetlenül fantasztikus, hogy ezt most egy Premier League mérkőzésen is megtehettük. Ez egy ragyogó nap volt, sosem fogom elfelejteni a debütálásomat sem, de ezt a gólt sem."

 

Elangának volt több lehetősége is a gólszerzésre, számos alkalommal okozott problémát a Farkasok védelmének. Gyorsasága miatt folyamatosan figyelniük kellett rá a Wolves védőinek. A leggyorsabb játékos is a svéd tini volt a pályán 34,95 km/h végsebességgel. 24 sprintet vágott le, ami a legtöbb volt a pályán lévő játékosok körében.

 

 

"Azt hiszem egyébként, hogy ez az első gólom a klubnál, amit fejjel szereztem" - mondta nevetve. "Ráadásul nemrég tértem vissza sérülésből és nem akarom, hogy ez a szezon most itt véget érjen. Nagyon keményen dolgoztam, hogy ott lehessek, ahol most vagyok. Továbbra is keményen fogok dolgozni és megmutatom mire vagyok képes."

 

Elanga fantasztikusan kezdte a szezont az U23-as csapatnál, de 2021 elején sérülést szenvedett, ami miatt hosszú hetekre pályán kívülre kényszerült. Neil Wood együttesében 16 meccsen 9 találatig jutott és csupán idő kérdése volt, hogy mikor mutatkozhat be a felnőttek között. A fiatal svéd futballista édesapja, Joseph Elanga kameruni válogatott volt. Az ifjú játékos fiatal tiniként költözött Manchesterbe, ahol a United játékosfigyelői hamar észrevették.

 

Bár a svéd utánpótlás válogatott játékos nem akarja, hogy ez a szezon véget érjen, biztosak lehetünk abban, hogy hallunk még felőle a 2021/22-es idény során.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!