Wan-Bissaka európai mutatója

A Manchester United szélső védője, Aaron Wan-Bissaka mindenkinél többször volt kezdő az európai top csapatok közül a 2020/21-es szezonban.


A 29-es mezszámú játékos Ole Gunnar Solskjaer kezdőjében 54 alkalommal szerepelt minden kiírást figyelembe véve, ami hárommal több bármely más játékos statisztikájánál a Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga vagy a Ligue 1 bajnokságaiban.

 

A Manchester United 61 meccset játszott összesen, ez azt jelenti, hogy Wan-Bissaka csak hét mérkőzést hagyott ki. Ez figyelemre méltó teljesítmény, főleg, hogy áprilisig egy szabad hétvégéje nem volt a Manchester Unitednek, kivéve a válogatott szüneteket.

 

Aaron a Crystal Palace elleni szezonnyitó mérkőzést végigülte a padon, mivel még várnia kellett visszatérésével, hogy visszanyerje fittségét a rövidnek mondható előszezon miatt, és kisebb sérülés hátráltatta őt karácsonykor, ezért az Everton és a Leicester City elleni meccseket is kihagyta.

 

A szezon második felében szintén pihent a Rókák és a Farkasok ellen, aztán két kupameccset is kihagyott a Watford és a Brighton ellen.

 

Akárhogy is, a 2019-ben a Palace csapatától igazolt védő gyakori jelleggel kezdő volt a pályán és élvezte a javarészt pozitív szezont, ami a második volt számára a Vörös Ördögök mezében.

 

Aaron első gólját a felnőttek között a Newcastle United elleni 4-1-re megnyert találkozón szerezte, majd azt követte a 9-0-s hazai sikerrel záruló Southampton elleni találata.

 

Ugyancsak szép teljesítmény, hogy hat gólpassz fűződik a nevéhez, és a Villarreal elleni Európa-liga döntőn elérte századik mérkőzését is a csapatban.

 

 

Amikor arról kérdezték, boldog-e a szezonban elért teljesítménye miatt, Wan-Bissaka ennyit válaszolt: "Igen, az vagyok. Izgatottnak és magabiztosnak érzem magam minden egyes meccsnapon."

 

"Amikor játszani akarsz, alig tudod kivárni, hogy elkezdődjön a mérkőzés. Tudod mire képes a csapat, arra a teljesítményre, amit együtt nyújtunk, hogy elérjük azt az eredményt, amit akarunk."

 

"Jól érzem magam. Vigyázok magamra, mert tudom, hogy minden harmadik napon játszunk."

 

"Nincs könnyű mérkőzés, megpróbálok odafigyelni arra, hogy visszanyerjem a fittségem, szóval a következő meccsre már készen is állok."

 

Wan-Bissaka csatlakozott ahhoz a top öt játékoshoz Európa-szerte, akik szintén sokszor voltak kezdők, ezek közül kettő szintén United játékos.

 

A Manchester City játékosa, Ruben Dias mellett a Real Madrid kapusa Thibaut Courtois, Bruno Fernandes és Harry Maguire mind elérték az 51 pályára lépést.

 

A Vörös Ördögök kapitánya is feliratkozhatott volna a toplista élére, de sérülése miatt az utolsó öt találkozón nem tudott részt venni.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!