Telles: A következő szezonban jobb leszek

A Manchester United védője, Alex Telles elégedett az első Unitedes szezonjában nyújtott teljesítménnyel, ám már izgatottan várja a 2021/22-es idényt, amelyben elmondása szerint sokkal jobb lesz.


A 28 éves játékos tavaly októberben érkezett a Porto csapatától és minden sorozatot figyelembe véve 24 alkalommal mutathatta meg magát a pályán, a dolgát pedig nem könnyítette meg Luke Shaw, hiszen a fiatal angol védő csúcsformában robotolta végig a szezont.

 

Shaw a teljesítményével több alkalommal is kiérdemelte a hónap játékosa elismerést, emellett pedig a Gareth Southgate által irányított angol válogatottba is visszakerült. A bajnokságban alapembere lett a csapatnak és a brazil társának emiatt csupán 9 Premier League találkozó jutott, az európai sorozatokban azonban 11 meccsen is pályán volt.

 

Telles beismerte, hogy időbe telt az alkalmazkodás az angol futballhoz, ám elmondása szerint már minden rendben van és úgy gondolja, hogy a következő szezon kezdetére sokkal jobb formában fog visszatérni.

 

 

"Úgy érzem, hogy amit lehetett kihoztam az előző szezonban magamból" - mondta a klubmédiának. "Nagyon sokat kellett tanulnom és sok mindent meg is tanultam. Játékosként és emberként is fejlődtem."

 

"Elégedett vagyok az első szezonommal a Unitednél és biztos vagyok abban, hogy a következő sokkal jobb lesz."

 

"Minden alkalommal, amikor pályán lehettem igyekeztem kihasználni a lehetőséget. Az első év nem volt könnyű és kicsit lassabban ment az alkalmazkodás mint azt terveztem, de úgy gondolom, hogy amikor Ole megadta számomra a lehetőséget, akkor mindent megtettem, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam a pályán."

 

"Biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is jól, vagy jobban fogok teljesíteni és remélem, hogy így majd több időt tölthetek a pályán és sokat játszhatok."

 

Telles első Unitednél töltött hónapját betegség szakította meg, mivel nem sokkal Manchesterbe költözése után elkapta a COVID-19 vírust.

 

A Vörös Ördögök szurkolói hamar ízelítőt kaphattak mire képes a brazil, hiszen a PSG elleni mérkőzésen, amit a United 2-1-re megnyert, a pályán volt a Bajnokok Ligája párizsi csoportmeccsén.

 

"Úgy gondolom, hogy a legjobb pillanatom a szezonban a PSG elleni mérkőzés volt, amit 2-1-re megnyertünk. A másik mérkőzés, amit fontosnak gondolok, az a West Ham elleni londoni mérkőzésünk volt, amin gólpasszt adtam Greenwoodnak. Ez volt a két legfontosabb pillanat számomra a szezon során."

 

Telles elég termékeny védőnek számított Portugáliában a Portonál töltött utolsó szezonjában, hiszen 49 mérkőzésen 13 gólt szerzett és alig várja, hogy ezt a Unitedben is megismételje.

 

"Már alig várom, hogy megszerezzem az első találatomat a Unitedben. Korábban sok gólt lőttem a Portoban és nagyon várom, hogy Manchesterben is elkezdjem a góltermelést."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!