A klub víziója a párbeszédre épülő érában

A Manchester United vázolta a pénteki szurkolói fórumon, hogy milyen elképzelései vannak a klubnak a következő időszakra, melyben szeretnének szorosabban együttműködni a szurkolói képviseletekkel.


Joel Glazer ügyvezető társelnök pénteken találkozott a szurkolói csoportok képviselőivel, hogy megbeszéléseket kezdeményezzen. Az összejövetelen Joel beszélt a klubbal kapcsolatos elképzeléseiről, valamint az Old Trafford és az edzőközpont fejlesztésének terveiről.

 

"A célunk az, hogy megnyerjünk minden sorozatot, amiben elindulunk, emellett pedig továbbra is támogatjuk az utánpótlásképzést. Fontosnak tartjuk az előttünk álló átigazolási időszakot, hogy támogatni tudjuk a menedzsert a célok elérésében."

 

"A klub az elmúlt években rengeteg időt és erőforrást fektetett abba, hogy kiterjedt megfigyelőhálózatunk legyen annak érdekében, hogy fejlődhessünk és megfeleljünk a modern futball követelményeinek. Ez egy olyan projekt, amely a hosszú távú sikert hivatott megalapozni az előttünk álló években."

 

"Emellett, mint azt biztosan tudjátok, a női csapatra is összpontosítottunk figyelve arra, hogy a klub hagyományai és értékei a hölgyeknél is érvényesüljenek. Elkötelezettek vagyunk ennek a folyamatnak a folytatása mellett."

 

"A Manchester United szentélye az Old Trafford, amelynek infrastrukturális fejlesztésére az elmúlt 10 évben több, mint 100 millió fontot költöttünk. Most pedig szeretnénk felgyorsítani a jelentősebb beruházásokat, melyekkel a stadion korszerűsítése valósulhat meg. Az egész folyamat során szeretnénk a szurkolókkal is konzultálni, hogy a végeredmény olyan legyen, amire mindannyian büszkék lehetünk."

 

"Ugyanez vonatkozik az edzőközpontra is. Az előzetes tervezési munka már folyamatban is van és jelentős források állnak rendelkezésre a létesítményeink továbbfejlesztésére, aminek köszönhetően azok világszínvonalúak maradnak."

 

A fórumon felvázolták a szurkolói képviseleteknek és maguknak a szurkolóknak a klub középpontjában betöltött szerepét a jövőre nézve és elmondták, hogy minden javaslatot meghallgatnak a további finomítások érdekében. A javaslatok az alábbiakat tartalmazzák:

 

- Szurkolói tanácsadó testület létrehozása a klub vezetésével és a tulajdonosokkal folytatott konzultáció céljából. A testület az igazgatóság, a Szurkolói fórum és a legfontosabb szurkolói csoportok képviselőiből állna és beépülne a klub döntéshozatali folyamatába.

 

- A klub konzultációt kezdeményez a MUST képviselőivel, hogy megvizsgálják a kölcsönösen előnyös szurkolói részvényrendszert, amely egy új részvényosztályt foglalna magába, amelyben minden tag azonos szavazati joggal rendelkezne, mint azok a tagok, akik a Glazer család részvényesei. Ez alapot teremtene a szurkolók számára az érdemi tulajdonosi részesedés felépítéséhez és a partnerség új szellemiségének megteremtéséhez a klubbal.

 

Joel a klub önfenntartó modelljének témájával is foglalkozott:

 

"Azt akarjuk, hogy ez a klub mindig sikeres legyen és trófeákat nyerjen. Ehhez pedig jelentős beruházásokra van szükség. A klub kereskedelmi növekedése hozzájárul ahhoz, hogy elérjük azt az anyagi hátteret, ami a céljaink eléréshez szükséges. Az ezzel kapcsolatos beruházásoknak köszönhetően elértük azt az elmúlt 5 évben, hogy a világ futballját nézve is a legmagasabb béreket tudjuk fizetni és a magasabb transzferköltségek sem jelentenek akadályt. A kereskedelmi tevékenységünknek köszönhetően a jegyárakat az összes szurkoló számára elérhető áron tudtuk tartani és több, mint 10 éve nem emelkedtek a bérletek árai sem. Ez egy olyan dolog, amire klubként nagyon büszkék vagyunk."

 

 

"Örömömre szolgál, hogy csatlakozhattam a Szurkolói fórumhoz, hogy meghallgathassam a véleményüket, megválaszolhassam a kérdéseiket és ötleteljünk arról, hogy miként tudnánk javítani a közös munkát a jövőben."

 

"Tulajdonosként pontosan ugyanazt akarjuk, mint a szurkolók, sikeres csapatot és erős klubot. A célok elérése érdekében pedig partneri viszonyban kívánunk tovább dolgozni."

 

"A szurkolók a Manchester United éltető elemei és személy szerint elkötelezett vagyok annak biztosítása mellett, hogy fokozottabban meghalljuk a hangjukat és létrehozzuk a klub és a szurkolói csoportok közötti párbeszédrendszert."

 

A szurkolói részvények rendszeréről már néhány hónapja folyik az egyeztetés, amihez már külső jogi tanácsadókat is bevontak a lehetőségek felkutatása végett. Mindkét félnek az a célja, hogy az ezzel kapcsolatos célok már a következő szezon kezdetét megelőzően megvalósuljanak, de minimum a pontos tervek legyenek meg a kivitelezéssel kapcsolatban.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!