Mata elárulta miért hosszabbított

Juan Mata, a Manchester United középpályása nagyon várja az új szezont, miután a múlt héten új, egy éves szerződést írt alá a klubbal.


A spanyol játékos 2022 júniusáig élő új szerződésének köszönhetően kilencedik szezonjára készül a Vörös Ördögökkel, mióta 2014-ben az Old Traffordra igazolt a Chelsea csapatától.

 

Mata 273 mérkőzésen 51 gólt jegyez a Unitedben és további trófeákkal szeretné kiegészíteni a Vörös Ördögökkel eddig megnyert serlegeket. Juan eddig Európa-ligát, FA-kupát és Ligakupát nyert a Uniteddel.

 

"Nagyon boldognak, energikusnak és frissnek érzem magam a következő szezont megelőzően" - mondta Juan a klubmédiának. "Nem is számoltam, hogy ez már a kilencedik szezonom lesz itt, de ezek szerint repül az idő. Nagyon sok szép pillanatot éltem meg ebben a klubban és persze voltak nehezebb napok is, de maradni akartam és várom a következő idényt, ami remélem, hogy számomra és a csapat számára is remekül fog sikerülni."

 

A 32 éves játékos egyébként nagyon rövid ideig szabadon igazolható is volt, hiszen szerződése június végén lejárt. Mata elismerte azt is, hogy voltak más kluboktól ajánlatai, viszont úgy gondolja, hogy még nem fejezte be a munkát a Unitednél és fel sem merült benne a távozás gondolata, függetlenül attól, hogy a 2020/21-es szezon nagyon nehéz volt számára.

 

 

"Hogy őszinte legyek nem kellett sokat gondolkodnom azon, hogy mit akarok" - árulta el Juan. "Természetesen mivel a szerződésem lejárt, így voltak érdeklődők és ajánlataim is, amiket meghallgattam, de azt éreztem, hogy bár nagyon nehéz volt az előző szezon, nem távozhatok így. Természetesen továbbra is hiszem, hogy sokat tudok még adni ennek a csapatnak és azt érzem, hogy a klubnál is így gondolják. Reménykedem abban, illetve nagyon izgatott vagyok, hogy újabb trófeákat nyerjünk. Nagyon különleges dolog ennek a klubnak a játékosának lenni és még különlegesebb, ha trófeákat nyerhetsz itt. Én és a többiek is azért vagyunk itt, hogy ezt tegyük."

 

Mata csapattársai, többek közt Bruno Fernandes, David de Gea és Harry Maguire is a bejelentést követően egyből gratuláltak társuknak a közösségi médián keresztül és a reakciók igen beszédesek abban a tekintetben, hogy mi a társak véleménye a spanyol játékosról.

 

"Nagyon jó érzés, hogy ennyire szeretnek itt. Mindenki szereti, ha azt érzi, hogy szeretik, tisztelik. Bárhol játszottam remek volt a kapcsolatom a csapattársakkal és nagyon sok barátra tettem szert. Ezért is érzem, hogy számomra ez a klub az otthont is jelenti. Sok évet töltöttem itt és otthon érzem magam és kiváltságos vagyok, hogy ezt a klubot képviselhetem."

 

Juan csütörtökön visszatért Carringtonba a nyári pihenőjét követően és alig várja, hogy ismét elkezdődjenek számára is az edzések. Ha minden jól alakul számára, akkor pedig hamarosan ismét pályára is léphet, immár teltház előtt.

 

"Mindig nagyon izgatott vagyok, amikor nyaralásból visszatérek. Szellemileg és fizikailag is frissnek érzem magam. Reményeim szerint hosszú szezon lesz és különösen várom, hogy az Old Trafford tele legyen szurkolókkal. Nagyon hiányzott a jelenlétük az elmúlt hónapok során. Szóval nagyon izgatott vagyok."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!