Sancho: A gyűlölet soha nem nyerhet

Jadon Sancho is megszólalt az online gyűlölködés kapcsán azt követően, hogy kihagyta a büntetőt a vasárnapi Euro 2020-as döntőben.


A 21 éves játékos, aki a Borussia Dortmundból a Manchester Unitedhez teszi át székhelyét a nyáron szintén célpontja lett a közösségi médiában bekövetkezett támadásoknak Marcus Rashford és Bukayo Saka mellett a Wembleyben bekövetkezett Olaszország elleni vereséget követően.

 

"Nem tudok úgy tenni, mintha nem láttam volna a rasszista megnyilvánulásokat ellenem és a testvéreim, Marcus és Bukayo ellen a meccset követően, de sajnos azt kell mondjam, hogy semmi újdonság nem történt" - osztotta meg véleményét a hivatalos Instagramján és Twitter oldalán a szélső.

 

"Ahogy a társadalomnak, úgy nekünk is jobbnak kell lennünk és felelősségre kell vonnunk ezeket az embereket" - tette hozzá Sancho. "A gyűlölet soha nem győzhet. Az összes fiatal, akit hasonló bántalmazás ért emelje magasabbra a tekintetét és hajszolja tovább az álmait."

 

 

Sancho büntetőjét kivédte az olasz kapus, Gianluigi Donnarumma, ahogy Saka tizenegyesét is, míg Rashford a kapufát találta el, ezzel pedig Anglia 3-2-re elveszítette a párbajt, miután 1-1-es döntetlent értek el a rendes játékidőben a Wembleyben. Gareth Southgate Sanchót és Rashfordot a hosszabbítás végén cserélte be. 

 

"Készen álltam és magabiztosan végeztem el" - mondta a támadó. "Olyan pillanatok ezek, amelyekről gyerekkorod óta álmodtál, ez az, amiért focizom. Ezek azok a kényszerhelyzetek, amelyek miatt focista akarsz lenni. Klubszinten már végeztem el büntetőket, sokat gyakoroltam a csapatban és a válogatottban is. Kiválasztottam a sarkot, de ezúttal nem ment be."

 

Sancho hozzátette, hogy a hiba ellenére "a legrosszabb érzés, amit valaha átéltem karrierem során" a helyzet mégis pozitívan zárult. "Hálás vagyok a válogatottnak azért, hogy nemzet szinten összetartottunk, miután nehéz 18 hónapon van túl rengeteg ember" - mondta.

 

"Szeretnék köszönetet mondani minden pozitív üzenetért, szeretetért és támogatásért, amely messze felülmúlta a negatív reakciókat. Megtisztelve érzem magam mindig, amikor magamra ölthetem a Háromoroszlános mezt Angliát képviselve és ne legyen kétség afelől, hogy erősebben térünk vissza. Vigyázzatok magatokra, hamarosan találkozunk!


www.theguardian.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!