Amit Rooney és Ronaldo Ole-tól tanulhatott

Ole Gunnar Solskjaer nagyon jól tudja, hogy egy tapasztalt játékos mekkora hatással lehet egy fiatal társára az edzőpályán.


Solskjaer a Manchester United menedzsereként leigazolta Edinson Cavanit, az évtized egyik legjobb játékosát Európában. Az uruguayi játékos a Vörös Ördögök szurkolóinak kedvencévé vált, miután segítette a csapat fiatal támadóinak fejlődését, többek között a 19 éves Mason Greenwoodét.

 

Ez a szokás, a támadásról szóló tudás átadásáról olyasvalami, amit Ole azóta művel, mióta 25 éve a Manchester Unitedhez igazolt.

 

Idősebb játékosként karriere vége felé együtt dolgozott Wayne Rooneyval és Cristiano Ronaldoval, akik fiatal tehetségből váltak a világ labdarúgásának félelmet nem ismerő, könyörtelen gólvágóivá.

 

Sérülés miatti visszavonulásakor a 2007/08-as szezon során a norvég a United támadóinak edzőjeként dolgozott az idény végéig, ami a Premier League és a Bajnokok Ligája megnyerésével zárult. 

 

Bár Solskjaer beismerte, hogy talán hiányzott belőle az a fizikai tulajdonság, ami Rooneyban és Ronaldoban megvolt, szeretné azt hinni, hogy néhány góllövésről szóló leckéje rájuk ragadt. 

 

 

Ole kiemelte egyik jellegzetes befejezését és azt, hogy mennyire élvezte, hogy csapattársai az évek során próbálták leutánozni azt.

 

"Edzősködni kezdtem, szóval megpróbáltam pár dolgot tanítani nekik" - mondta Ole. "Úgy gondolom több tudásom volt arról, hogyan lehet a helyzetekből a lehető  legtöbbet kihozni. Soha nem voltam az a gyors, erős, vagy magas játékos, ezért hát okosnak kellett lennem."

 

"Amikor Wayne vagy Cristiano megiramodtak a labdával, majd visszahúzták, otthagyva maguk mögött a védőket és már a kapusok is lefagytak, meglökdöstem a gyerekeimet és mondtam, apukátok tanította ezt nekik."

 

"Ettől eltekintve, úgy gondolom meg kellene kérdezni a játékosokat. Azt hiszem a példamutatásommal segítettem. Nem az a fajta voltam, aki ordibál és körbe ugrálja a tréningpályát, inkább a hozzáállásom volt az, amit nap, mint nap meg akartam nekik mutatni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!