Ole: Donny és Mason erősebbek lettek

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere elmondta, hogy Donny van de Beek és Mason Greenwood kiváló állapotban vannak és készen állnak a ma kezdődő szezonra.


Van de Beek még nem tudta megszilárdítani helyét a United kezdőjében és Mason Greenwood, aki még mindig csak 19 éves sokat fog fejlődni a következő kilenc hónap során a csapat norvég menedzsere szerint.

 

Ole elmondta, hogy a két játékos mindent megtesz, hogy fizikálisan minél többet fejlődjenek. "Több tényezős a folyamat esetükben. Donny a nyáron távol volt, meg is sérült és saját edzésterve volt. Azt hiszem kezdetben kicsit keménynek érezte a Premier League-t és fel kellett építenie magát fizikálisan. Most remekül néz ki. Erősödött, de nem veszített semmit az állóképességéből és mozgékonyságából, szóval remek munkát végzett."

 

"Mason még mindig nagyon fiatal, ugyanakkor nagyon komolyan veszi a dolgokat. Keményen dolgozik a stábbal a fizikumán, akik nagyszerű munkát végeznek. Több ilyen játékos is kikerült már a United fiataljai közül, gondoljunk csak Cristiano Ronaldora. Ő az egyik legjobb példa arra, hogy jóformán kölyökként érkezett és az edzői stáb segítségével nagyon komoly fizikai fejlődésen ment keresztül."

 

 

A Manchester United közismert arról, hogy milyen nagy figyelmet szentelnek az utánpótlás képzésnek és számtalan példa igazolja, hogy ezt igen magas szinten művelik. Ole elmagyarázta azt is, hogy a fizikai fejlesztés elengedhetetlen része a képzésüknek, hogy versenyképesek tudjanak lenni a világ egyik legigényesebb bajnokságában.

 

"A Premier League-ben elengedhetetlen, hogy megfelelő fizikummal rendelkezz. Robusztusnak kell lenned. Természetesen nem arról van szó, hogy azt akarnám, hogy a játékosaim eltörjék az ellenfelek orrát, de fontos, hogy erősek legyenek" - magyarázta Ole. "Nem lehet sajnos mindig mindenki ellen szép focit játszani."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!