Kölcsönlesen: augusztus 17.

A Manchester United fiatal védője, Will Fish remek benyomást tett kölcsönben a Stockport County csapatánál, miután az utolsó felkészülési mérkőzésén a Fleetwood Town ellen a meccs legjobbjának választották.


A 18 éves játékos július végén csatlakozott a Kalaposok csapatához a 2021/22-es idényre és már három találkozón is szerepelt a felkészülési időszakuk során. A szombati Dagenham & Tedbridge elleni szezonkezdést megelőzően a Stockport egy 3-3-as döntetlent játszott legutolsó felkészülési mérkőzésén, amelyen a United Akadémiájának neveltje kivívta a legjobbnak járó elismerést is.

 

A fiatal védőnek ez az első szezonja, amit kölcsönben tölt miután az előző idényben már bemutatkozhatott a Vörös Ördögök felnőtt csapatában a Wolves elleni bajnokin. A kölcsönadás oka pedig egyértelműen az, hogy a tehetséges játékos a szezon során minél több tapasztalatot szerezzen.

 

A Kalaposok utolsó felkészülési mérkőzését követően Will Fish átgondolta, hogy mit tanult meg a találkozón és mi az amit kamatoztatni tud majd, mikor útjára indul a labda a bajnokság során. 

 

"A feladat az volt, hogy a fiatal játékosokból álló Fleetwood ellen minél jobban oldjuk meg a feladatunkat" - mondta Fish a Stockport YouTube csatornáján megjelenő interjújában. "Megkaptuk a 90 perc játékidőt többen is és készen állunk a bajnoki rajtra."

 

 

 

A júliusi csatlakozása óta eltelt idővel kapcsolatban a fiatal védő hozzátette: "Élvezem az ittlétet és jó azt látni, hogy mindenki egészséges és egyben van a csapat. Nagyon jó a hangulat."

 

 

Fish U23-as csapattársa, Ethan Galbraith is értékes tapasztalatokkal gazdagodott, miután a hétvégén 90 perc játéklehetőséget kapott a Doncaster Rovers csapatánál. Bár a Doncaster a felkészülési mérkőzésen 2-0-ra kikapott Sheffield Wednesday csapatától, a fiatal középpályás értékes tapasztalatokat szerezhetett, hiszen a felnőttek között eddig csak a padon debütált az Astana elleni Európa-liga mérkőzésen.

 

A Doncaster menedzsere örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a fiatal játékost sikerült kölcsönben megszereznie a csapatnak: "Örülök, hogy a jövő futballjának egyik nagy tehetségét sikerült leigazolnunk. Számára is fontos tapasztalatokat szerezhet majd a felnőtt futballban. Képességeit nézve mindene megvan ahhoz, hogy top játékos legyen és kíváncsian várom, hogyan alkalmazkodik majd a kihívásokhoz."

 

A többi kölcsönbe került játékos is belecsapott a lecsóba. Di'Shon Bernard a Hull City-ben nyújtott ígéretes teljesítményt a Wigan elleni Ligakupa mérkőzésen, míg Facundo Pellistri második alaklommal debütált a Deportivo Alaves csapatában. Az uruguayi támadó a második játékrészben lépett pályára a Real Madrid elleni szezonnyitó spanyol bajnokin.

 

Axel Tuanzebe szintén másodszor debütálhat majd az Aston Villa csapatában a Newcastle elleni bajnokin, miután a múlt hétvégén végig a kispadon ült a Villa Watford elleni szezonnyitó mérkőzésén.

 

 

Tahith Chong bemutatkozása is jól sikerült a Birmingham City csapatában, hiszen a Sheffield United elleni mérkőzésen a meccs legjobbjának választották. Azóta viszont nem léphetett pályára sérülés miatt. Lee Bowyer vezetőedző optimista a fiatal játékos visszatérésével kapcsolatban és elmondta, hogy keményen dolgozik és a tervek szerint a Bornemouth elleni találkozón már akár pályára is léphet.

 

Nathan Bishop három alkalommal is kezdőként szerepelt kölcsönjátéka során és arra készül, hogy negyedik mérkőzésén is az ő nevével fog kezdődni csapata névsora.

 

Végül, de nem utolsó sorban Reece Devine bemutatkozása is lenyűgözően sikerült Skóciában. A fiatal játékos a skót Ligakupában 80 percet játszott és egy büntetőt is kiharcolt, amivel a Szentek meg is nyerték a találkozót.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!