Kölcsönlesen: Chong kezdett a Birminghamben

A Manchester United szélsője, Tahith Chong jó benyomást keltett a kölcsönjáték megkezdését követően a Birmingham City csapatánál.


A 21 éves Chong egyéves kölcsönszerződés keretében csatlakozott a kékekhez az elmúlt hónapban és rögtön le is tette a névjegyét a Championshiben szereplő klubnál.

 

A Sheffield United ellen a mérkőzés legjobbjának választották, majd a Colchester és a Stoke City elleni mérkőzéseket sérülés miatt kihagyni kényszerült, de erőtől duzzadva tért vissza a Bournemouth ellen a múlt hét közepén.

 

A szombati Luton elleni találkozón aztán ismét kezdőként jutott szóhoz, hogy mindenkit lenyűgözzön az elsöprő idegenbeli győzelem alkalmával nyújtott teljesítményével. Lee Bowyer edző 5-0-s sikerének kulcsa az volt, hogy a manchesteri középpályás két gólpasszt is tudott adni a Kenilworth Roadon.

 

Chong az Instagramon méltatta a csapata szombati teljesítményét: "5-0 idegenben! Kiváló eredmény, a szurkolók hitetlenek voltak! Köszönjük a hazai publikumnak is a vendéglátást."

 

 

A szélső hamar a szurkolók kedvence lett a közép-angliai klubnál és már saját rigmusban is megéneklik a holland fiú teljesítményét a lelátókon, így történt ez a hétvégén is, amikor elhagyta a pályát. 

 

A mutatott játékáról a kékek edzője is elismerően nyilatkozott a múlt heti mérkőzés lefújását követően.

 

"Nagyon odatette magát, nagyszerűen játszott" - kezdte a birminghami klubmédiának adott interjújában Lee Bowyer edző.

 

"Az első 20-25 percben rengeteg jó megmozdulása volt, aztán felállást váltottak. Chong egy kiváló játékos, figyelni fogunk rá és igyekszünk segíteni a fejlődését" - tette hozzá Bowyer.

 

"Az első félidőben sok elfutása volt, de aztán mindig a passz mellett döntött, pedig akár kapura is törhetett volna. A második játékrészben aztán ebben fejlődni is tudott, de még mindig egy fiatal srácról van szó, akinek szoknia kell az itteni játékrendet."

 

Mozgalmas volt az elmúlt hét kölcsönfronton, több fiatal Vörös Ördög is kölcsönbe került. Dylan Levitt, Andreas Pereira és James Garner is fejlődni indul a Dundee United, a Flamengo és a Notthingham Forrest csapatához a 2021/22-es bajnoki idényre.

 

 

Előbbi a skót bajnokságban már debütált is, idegenben a St.Johnstone alakulatát tudták felül múlni. A United akadémistája, Reece Devine épp a skót szenteknél tölti az idei évet, de Dylan Levittel ellentétben ő nem lépett pályára. Levitt végig játszotta a mérkőzést.

 

Garner a hét közepén kaphat újra lehetőséget debütálásra. A Notthingham a Wolves csapatával csap össze a Ligakupában és a középpályás akár már ezen a mérkőzésen pályára is léphet. Garnernek ismerős lehet az erdősök alakulata, az elmúlt fél évet is épp Chris Hughton legényeivel töltötte.

 

Ha valaki, akkor Tuanzebe is tudja, hogy milyen visszatérni, aki már második alkalommal tölt egy teljes idényt az Aston Villa-nál. A Newcastle United ellen már pályára is lépett, segítve a 2-0-s birminghami győzelmet.

 

Di’Shon Bernard is bemutatkozott a másodosztályban, a Fulham elleni mérkőzést végig is játszotta, de korábbi akadémiai védőtársa, Will Fish is lehetőséget kapott a Stockportnál a bajnoki nyitányon.

 

Ethan Laird először lépett kezdőként pályára a Swanseaben és 1-0-s győzelemmel ünnepelhetett. A fiatal manchesteri végig játszotta a Bristol City elleni mérkőzést.

 

A hétvégén pályára lépett még Ethan Galbraith és Nathan Bishop, előbbi a Doncaster Rovers, utóbbi a Mansfield Town csapatában. Facundo Pellistri kései csereként állt be a Deportivo Alavesnél a Mallorca elleni La Liga vereség során.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!