Ronaldo: A City ki-, a United beszállt a harcba

A Manchester City már nem folytat tárgyalásokat Cristiano Ronaldo megszerzéséért, míg a Manchester United beszállt a portugál világsztár Juventustól való átigazolásáért folyó harcba.


Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes felvette a kapcsolatot a Vörös Ördögökkel egy ajánlat kapcsán, amely értelmében az ötszörös Aranylabdás játékos leigazolása kapcsán megkezdődtek a tárgyalások.

 

A City számára is felajánlásra került Ronaldo leigazolásának lehetősége, akik fontolóra is vették a játékos megszerzését, miután azt hitték, hogy ők a játékos első számú opciója a karriere folytatására.

 

Mindazonáltal, bár elismerik kvalitásait játékosként, a City vezetőségénél nem fogadták az ötletet kitörő lelkesedéssel, miután nem fedi le azt a típust, akiért amúgy ajánlatot tennének.

 

Ronaldo most más úticél felé néz és úgy tudni, hogy Mendes több, mint egy klubbal áll kapcsolatban. 

 

A 36 éves világklasszis Juventustól való távozását a Zebrák edzője, Maximiliano Allegri erősítette meg pénteken, amikor sajtótájékoztatóján elmondta, a játékosnak "nem áll szándékában" tovább a klubnál szerepelni.

 

"Tegnap beszéltem Cristianoval, ahol közölte, hogy nem áll szándékában a Juventusnál maradni, ebből kifolyólag pedig holnap sem fog játszani [az Empoli ellen] és már ma reggel sem edzett" - mondta Allegri.

 

"Én egyáltalán nem vagyok csalódott, mert Cristiano a saját maga döntését hozta meg. Itt volt három évig, hozzátette a saját teljesítményét a csapathoz, a Juventus érdekében cselekedett, most pedig távozik, az élet megy tovább."

 

"Cristiano sokat tett ezért a klubért, ő egy nagyszerű bajnok, én pedig minden jót és sok sikert kívánok neki, bárhol is folytassa karrierét. Csak köszönettel tartozunk neki azért, amit a Juventusért tett."

 

Ronaldo másfél órát töltött pénteken reggel a Juventus Continassa edzőkomplexumában, hogy elköszönjön csapattársaitól és kiürítse öltözőszekrényét.

 

 

Ezt követően azonnal távozott a torinói Caselle repülőtérről és Lisszabonba utazott privát repülőgépén jövője következő néhány órán belül történő tisztázása érdekében.

 

Ronaldo jelenleg heti 500 ezer fontos fizetésű szerződése utolsó évében jár a Juventusnál, az olasz klubnál pedig 25 millió eurót szeretnének az eladásáért kapni.

 

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer kijelentette Ronaldo Juventustól való távozása kapcsán, hogy a játékos "tudja, hogy itt vagyunk".

 

Ronaldo három Premier League bajnoki címet, egy-egy Bajnokok Ligáját és FA-kupát, két Ligakupát nyert a Uniteddel az egykori menedzser, Sir Alex Ferguson irányítása alatt 2003 és 2009 között.

 

"Nem akarok nagyon sokat spekulálni" - ismerte be Solskjaer. "Cristiano ennek a klubnak a legendája, ő minden idők legjobb játékosa, ha engem kérdeznek. Volt szerencsém vele játszani és edzőként is voltam mellette. Ő egy fantasztikus ember és majd meglátjuk mi történik. Mindenkinek, aki játszott vele biztos, hogy van egy kellemes emléke róla."

 

"Nem gondoltam, hogy elhagyja a Juventust, de az elmúlt napokban egyre hangosabbak voltak a találgatások Cristiano jövőjével kapcsolatban" - tette hozzá Ole. Mindig jó volt köztünk a kommunikáció és tudom, hogy Bruno is beszélt vele. Tudja, hogy mit érzünk iránta és, ha el akar jönni az olaszoktól, akkor tudja, hogy mi itt vagyunk neki."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!