Ole: Jut elég meccs Donny-nak is

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer úgy véli, hogy Donny van de Beek képes több poszton is játszani, amely képességének köszönhetően tökéletesen illeszkedik a csapat profiljába.


A holland középpályás 2020 szeptemberében csatlakozott a Vörös Ördögökhöz az Ajax csapatától, leigazolásának évfordulójához közeledve pedig a United norvég menedzsere beszélt a 24 éves játékos bevetésének lehetőségeiről.

 

Képes előrébb és kicsit hátravontabb szerepkörben is játszani a középpályán" - mondta a menedzser még a pénteki sajtótájékoztatóján van de Beek szerepeltetéséről. "Megnéztük már több pozícióban is, hogy megtaláljuk számára a legoptimálisabb helyet. Ebben egyébként Scott és Paul is nagyon jók és nem egyszerű ez a helyzet, mert azt is nézni kell, hogy éppen ki szerepel előrébb."

 

A 34-es mezszámot viselő játékos még nem lépett pályára ebben a szezonban, a menedzser szerint viszont ez olyan tényezőknek köszönhető, amelyekre neki nincs befolyása. A múlt héten például Nemanja Matic kezdett a Southampton elleni meccsen és Ole elismerte, hogy ennek oka nem más volt, mint, hogy a szerb középpályás remek teljesítményt nyújtott a felkészülési időszakban.

 

 

"Donny-nak, ahogy korábban is mondtam nem volt szerencséje" - jegyezte meg a menedzser. "Az első meccsünkön a Leeds elleni 5-1 alkalmával remekül játszottunk és a csapatválasztás nagyrészt ennek a meccsnek a következménye volt. Nemanja megérdemelte, hogy kezdhessen a Szentek ellen a kiváló felkészülési szezonja miatt, hiszen az egyik legjobb volt akkor a pályán és azon kívül is."

 

A szezon során négy sorozatban is érdekeltek a Vörös Ördögök, így a menedzser hangsúlyozta, hogy meg kell találni az egyensúlyt és fontos az is, hogy minden játékosa készen álljon, ha szükség van rá.

 

"Amikor 7-8 naponként van egy meccsed, akkor nehéz dolga van a menedzsernek, ha a csapata tele van kiváló játékosokkal, de amikor visszatér majd a klubfoci a válogatott szünetet követően, akkor már sokkal több mérkőzésünk lesz. Meg kell teremtenem az egyensúlyt úgy, hogy következetes maradok és rotálnom kell a csapatot. Donny tisztában van azzal, hogy, ha folyamatosan jól teljesít az edzéseken és úgy csinál mindent, ahogy most is, akkor mikor bevetésre kerül teljesen fitt lesz és felkészült."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!