Solskjaer 100. Premier League meccse

Ole Gunnar Solskjaer 100. Premier League mérkőzésén vezette a Manchester United csapatát a Wolverhampton elleni összecsapás alkalmával.


A jubileumi bajnoki nyugodtan mondhatjuk, hogy emlékezetesre sikerült a norvég menedzser számára, hiszen egy rendkívül nehéz mérkőzésen, Mason Greenwood 81. percben szerzett találatával a Vörös Ördögök végül 1-0-ra megnyerték a mérkőzést.

 

Greenwood győzelmet érő gólja egyben azt is jelenti, hogy Ole így az első 100 PL mérkőzéséből 53-at megnyert mióta 2018 decemberében Jose Mourinhot váltotta a kispadon, kezdetben csak ideiglenesen, majd végleges kinevezéssel.

 

A Wolves elleni idegenbeli siker ebből az 53 győzelemből a 27. volt, amit a csapat vendégként könyvelhetett el és 26-ot pedig az Old Traffordon értek el. A győzelmek mellett 28 döntetlent játszottak a norvég irányításával a Vörös Ördögök és 19 alkalommal szenvedtek vereséget. Gólmennyiségben is szépen termeltek a srácok ezalatt az idő alatt, hiszen 182 gólt szereztek a United játékosai és 107 gólt kaptak. 

 

 

Solskjaer a 9. menedzser, aki elérte a 100-as mérföldkövet és csupán egy korábbi menedzser rendelkezik nála jobb mutatóval az első 100 mérkőzésén. Ő Ernest Mangall, aki 1903 és 1912 között volt a United menedzsere. A csapat vele szerezte meg első két bajnoki címét és FA-kupa sikere is volt. Mangall 54 meccset tudott megnyerni az első 100 mérkőzéséből.

 

Solskjaert követően még Ron Atkinson az egyetlen, aki eredményességben az 50%-os határt elérte. Utánuk Sir Matt Busby 48%-os és Sir Alex Ferguson 45%-os volt az első 100 bajnokiján.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!