Van de Beek: Nehéz volt, de bíznom kell Ole-ben

Donny van de Beek nyíltan beszélt a Manchester United menedzseréhez, Ole Gunnar Solskjaerhoz fűződő viszonyáról és a manchesteri jövőjét érintő pletykákra is reagált.


A Vörös Ördögök legendása játékosa, Rio Ferdinand által vezetett FIVE Podcastban nyilatkozva a 24 éves játékos kijelentette, bízik Solskjaerban, akinek irányítása alatt második szezonját kezdheti meg azt követően, hogy 2020 szeptemberében 39 millió fontért leigazolták az Ajaxtól.

 

Emellett szót ejtett arról is, hogy a nyári átigazolási időszak során távozhatott volna-e, amely kapcsán elárulta, a klubbal folytatott pozitív egyeztetései vetettek véget annak, hogy bármilyen jelleggel is elhagyja az Old Traffordot.

 

"Beszéltem a helyzetemről a menedzserrel és a klubbal is" - kezdte Donny a FIVE Podcastben.

 

"Egyértelműek voltak azt illetően, hogy szeretnék, ha itt maradnék. A menedzser nagyon pozitív volt velem kapcsolatban és azt mondta, "szükségem van rád, azt akarom, hogy itt maradj'."

 

"Természetesen, amit most itt látok, az az, hogy nehéz a szezon kezdete, mert egyetlen percet se játszottam, de ő azt mondta, 'én egy teljesen más Donny-t látok manapság minden egyes nap az edzéseken'."

 

"Bíznom kell benne. Ha neki nincs szüksége rám, akkor szerintem elengedett volna. Szerintem tervei vannak velem."

 

 

A koronavírus világjárvánnyal a háttérben egy új országhoz történő alkalmazkodási folyamat nagy kihívások elébe állította Van de Beeket.

 

A középpályás még nem volt képes folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítményre új állomáshelyén, de időnként már meg tudta villantani a benne rejlő potenciált, amiért az Ajax híres akadémiai rendszerén belül is kiemelkedett.

 

Mindazonáltal, a Premier League-ben csak négy alkalommal lehetett a kezdőcsapat tagja megérkezése óta és gyakran az sem teljesen egyértelmű, hogy Solskjaer vajon tudja-e, mi Van de Beek legmegfelelőbb posztja a pályán - amit a játékos is elismer.

 

"Ilyen a futball és szerintem egy játékosnak soha nem ígérheti meg az edzője, hogy játszani fog vagy sem. Edzhetsz keményen minden egyes napon, de a végén akkor is játéklehetőségre van szükséged, hogy megmutasd, jó formában vagy. Ha havonta egyszer játszol, vagy ilyesmi, akkor képtelen vagy a legjobbat nyújtani" - tette hozzá a holland középpályás.

 

"Szerintem képes vagyok rá (hatos pozícióban játszani), de természetesen nem tudom, hogy a menedzser mit gondol rólam, vagy mit vár el tőlem. Korábban az Ajaxnál is játszottam ebben a szerepkörben."

 

"Azon múlik, hogy csapatként miként játszunk. Szerintem a jelenlegi játékunk alapján a hatos vagy a nyolcas poszt a legjobb számomra."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!