Lingard visszautasította a United hosszabbítási ajánlatát

Jesse Lingard visszautasította a Manchester United új szerződés ajánlatát, miután az Old Traffordon szeretne biztosítékot kapni a felnőtt csapatbeli lehetőségeiről, közölték hírforrások az ESPN-nel.


Lingard jelenleg érvényes szerződése utolsó évébe lépett, a klub pedig már le is tett az asztalára egy friss feltételeket tartalmazó ajánlatot, hogy meghosszabbítsa maradását. Mindazonáltal az angol válogatott támadó visszautasította a United kezdő ajánlatát, mert biztosra szeretne menni, hogy a jövője egy olyan klubnál lesz, ahol állandó játéklehetőséghez juthat.

 

Ha nem sikerül új szerződésben megállapodni Lingarddal, aki a United akadémiájáról került ki és a felnőtt csapatban már több mint 200 mérkőzésen lépett pályára, akkor ingyen távozhatna a szezon végén, Anglián kívüli klubokkal pedig már januárban megkezdhetné a tárgyalásokat.

 

A 28 éves középpályás eltökélt, hogy folyamatos játéklehetőséget kínáló csapatban szerepeljen, annak érdekében, hogy megtarthassa helyét a Gareth Southgate vezette angol válogatottban a 2022-es katari világbajnokságra. Az Európa-bajnokságon végül döntőig jutó Háromoroszlánosok keretéből csak az utolsó pillanatban maradt ki, de azóta már visszatérhetett a csapatba és két gólt, illetve egy gólpasszt jegyzett az Andorra elleni 4-0-s győzelem során.

 

 

Lingard a Unitedben kevés játéklehetőséget kapott Ole Gunnar Solskjaertól, de az előző szezonban brillírozott a West Ham Unitednél töltött kölcsönjátéka során. Januári ideiglenes átigazolása után lejátszott mindössze 16 bajnoki mérkőzése során kilencszer volt eredményes, áprilisban pedig a Hónap játékosa és a Hónap gólja elismeréseket is elnyerte a Premier League-ben.

 

Premier League és külfüldi klubok garmadájának érdeklődése ellenére Solskjaer a nyári átigazolási időszakban Lingard megtartása mellett döntött. Eddig egyszer, a Southampton elleni 1-1-es döntetlen alkalmával, csereként lépett pályára a szezonban.

 

A versenyhelyzet finoman fogalmazva se lett kisebb az ő posztán az Old Traffordon, ugyanis bár Daniel James az átigazolási időszak utolsó napján 30 millió font ellenében a Leeds Unitedhez igazolt, érkezési oldalon Jadon Sancho és Cristiano Ronaldo nevei állnak.


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!