Rooney: Ronaldo 40 éves koráig is játszhat

A Manchester United régi-új támadója, Cristiano Ronaldo képes lesz 40 éves koráig is magas szinten szerepelni, miután karriere meghosszabbítása érdekében alkalmazkodott játékstílusával, állítja egykori játékostársa, Wayne Rooney.


A 36 éves portugál világklasszis 2003 és 2009 között hat szezont töltött el az Old Traffordon, amely során nyolc trófeát nyert a klub színeiben, idén nyáron pedig egy két éves szerződés keretében visszatért a Juventustól.

 

"Akkor, amikor legutóbb itt játszott, sokkal inkább a futóteljesítménye, a nagy cselezései, a gyorsasága és az ereje állt a játéka középpontjában" - kezdte a United egykori csapatkapitánya, Wayne Rooney, aki jelenleg az angol másodosztályú Derby County menedzsere.

 

"Míg manapság ő egy igazi gólvágó. Nagyon nagy mértékben alkalmazkodott a játékával."

 

A Vörös Ördögök történetének legeredményesebb játékosa címet viselő Rooney hozzátette, korábbi csapattársa már egy "teljesen más játékos" ahhoz képest, mint aki 12 évvel ezelőtt távozott Manchesterből, de a Premier League fizikális igénybevételével meg fog tudni birkózni.

 

 

"Az egy dolog természetesen, hogy milyen képességekkel rendelkezik, de emellett hihetetlenül oda is figyelt magára... még mindig nagyszerű erőnléti állapotnak örvend. Engem nem lepne meg, de Ryan Giggshez hasonlóan még 40 éves korában is játszana és gólokat szerezne."

 

"A csapattársainak egy kicsit keményebben kell majd dolgozniuk. De ha bármiben is hasonlítani fog ez a korábbi időszakához - leginkább a legutolsó két vele közösen lejátszott évre gondolva - akkor a csapat ebben partner volt számára, mert ő gólokat szerzett, a gólokkal pedig mérkőzést lehet nyerni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!