Aaron és Fred hosszú BL menetelésre vágynak

Aaron Wan-Bissaka és Fred úgy vélik, hogy több oka is van annak, amiknek köszönhetően a United idén javíthat majd a Bajnokok Ligájában, a sorozat ma este kezdődő, vadonatúj idényében.


A páros nagyon jól emlékszik arra, hogy mi történt az előző idényben a csoportkörök során, amikben Ole Gunnar Solskjaer csapata 3 győzelemmel kezdett, majd végül mégsem sikerült kiharcolni a továbbjutást és kiestek, majd az Európa-ligába folytatták a küzdelmet egészen a döntőig, ami vigaszt jelenthetett volna, azonban a Villarreal elleni összecsapáson újabb pofonba szaladtak bele a Vörös Ördögök.

 

Elmondásuk szerint azonban most két lényeges különbség is van, amely tényezők kedvezőek lehetnek a United teljesítményére, hogy majd a végén továbbléphessenek az egyenes kieséses szakaszba. 

 

Először is a szurkolók visszatérését említették, akik a COVID-19 miatt az előző idényben nem lehettek jelen sem a hazai, sem pedig az idegenben megvívott mérkőzéseken, pedig a Vörös Ördögök szurkolóinak jelenléte igencsak híres nem csupán haza pályán, de idegenben is. Másodsorban pedig Cristiano Ronaldo személye, aki jelen pillanatban a legrangosabb európai kupasorozat gólkirályi címének egyedüli birtokosa.

 

"Nagy hatással lehet a csapatra" - mondta Wan-Bissaka, amikor Ronaldoról kérdezték. "Mind ismerjük a történetét a Bajnokok Ligájában, ezúttal viszont velünk írja azt, annál a csapatnál, ahol legelőször megnyerte ezt a sorozatot. Jelenléte nagy előre lépés számunkra."

 

 

"Én is úgy gondolom, hogy nagy hatással lesz az idei szezonunkra" - értett egyet Fred. "Szerintem mindenki tart egy kicsit Cristiano Ronaldotól. Tudjuk, hogy neki van a legtöbb gólja a Bajnokok Ligája történetében és rengeteg tapasztalattal rendelkezik a nagy mérkőzésekkel kapcsolatban. Jó, hogy velünk van és reméljük, hogy nagyszerű idényünk lesz a BL-ben."

 

Azzal kapcsolatban, hogy idén végre újra teltházas stadionokban játszhatnak szemben az előző idény üres lelátóival Fred azt mondta:

 

"Nagyon hiányoztak a szurkolók az előző szezonban. Most ott lesznek velünk és ez nagyon fontos számunkra. Teljesen más érzés és mindent meg fogunk tenni a szurkolóinkért."

 

"Óriási különbség lesz ez a tavalyi évhez képest" - helyeselt Aaron. "Az, hogy a szurkolók is ott lesznek a lelátókon mégjobban hajtja a játékosokat előre. Erre nagy szüksége van a csapatnak."

 

Függetlenül a szurkolók visszatérésétől és Ronaldo érkezésétől Fred és Wan-Bissaka ragaszkodtak ahhoz, hogy a csapaton belül mindenkinek eltökélt szándéka volt a tavalyi kudarcokat követően az, hogy felálljanak a padlóról.

 

"Szeretnénk jobban teljesíteni, mint az előző idényben, visszatértünk és tanultunk a hibáinkból" - mondta Aaron. "Idén meg akarjuk mutatni ebben a versenyben az egész világnak, hogy mire is képes ez a csapat. Megmutatjuk, hogy versenyképesek vagyunk, hogy bent tudunk maradni és képesek vagyunk megnyerni a sorozatot. Ez a cél, ami hatalmas siker lenne mindannyiunk számára."

 

"Próbáltunk tavaly is továbbjutni és csak egyel több mérkőzést kellett volna megnyernünk ahhoz, hogy sikerüljön" - tette hozzá Fred. "Azt hiszem, hogy most teljesen más a mentalitásunk, változtattunk rajta. Minden meccset kulcsfontosságúnak tekintünk és meg kell próbálnunk mindet megnyerni. Minden mérkőzés fontos, de most az első a legfontosabb, mert ha ezt sikerül megnyernünk, akkor amellett, hogy nagyszerű érzés lesz, önbizalmat is ad. Tehát mindent elkövetünk majd, hogy megnyerjük ez a találkozót."

 

A Manchester United idei első Bajnokok Ligája mérkőzése ma este 18:45-kor kezdődik magyar idő szerint a Young Boys ellen.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Young Boys - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportkör, 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!