Lingard várja a West Ham elleni meccset

Lingard bízik abban, hogy csapata a vasárnapi West Ham elleni mérkőzést követően tovább tudja növelni idegenbeli veretlenségi rekordját.


Az angol válogatott játékos élvezte a Kalapácsosoknál töltött időt az előző idényben és segített nekik az Európa-ligába való kvalifikációban, melyet egy 2-0-s győzelemmel kezdtek a londoniak a Dinamo Zagreb ellen Horvátországban, csütörtökön. 

 

Bár biztosan garantált a meleg fogadtatás Jesse számára a London Stadium-ban, azonban ő arra koncentrált, hogy segítsen a Vörös Ördögöknek a pontszerzésben, valamint abban, hogy idegenbeli rekordjuk 29 mérkőzésre nőjön. A 28-at a Wolves elleni 1-0-s győzelem alkalmával érte el a United, még a válogatott szünet előtt. 

 

Egyesek azzal érveltek a United idegenbeli rekordjának okára, hogy zártkapus mérkőzéseken érte el a csapat ezt a nem mindennapi teljesítményt, Lingard azonban úgy gondolja, hogy a csapatát ugyanúgy hátráltatta az, hogy idegenben nem lehetettek ott a United hűséges szurkolói. 

 

"Az idegenbeli mérkőzéseken nehezebb játszani, mint otthon, de a szurkolók támogatnak minket hétről hétre, mindig segítenek és extra lendületet adnak. Egyszerűen fantasztikusak" - nyilatkozta Jesse. 

 

"Nyilvánvalóan rajtunk múlik, hogy jól teljesítsünk-e, amikor kell és megszerezzük a három pontot, a bajnokságban pedig az utóbbi időben remekül teljesítettünk idegenben."

 

"Úgy gondolom, hogy az mindig nagyszerű, ha jól kezdődik a szezon, ha pozitívak maradunk és, ha korán érkeznek a jó eredmények és persze, ha jönnek a gólok. A szurkolók fantasztikusak. Hiányoltuk őket, mikor nem tudtunk előttük játszani, mert hatalmas segítséget jelentettek számunkra."

 

"Annak ellenére, hogy nem voltam a pályán a Leeds elleni meccsen, az atmoszféra hihetetlen volt. Amikor Ronny [Cristiano Ronaldo] visszatért egy másik meccsnapon, az Old Trafford szinte felrobbant. Soha nem tapasztaltam ilyesmit ezelőtt, esküszöm. Tudom, hogy a szurkolók képesek segíteni nekünk és ezt meg is teszik."

 


 

"A következő néhány meccsünk nehéz lesz, de a csapatnak megvan az ereje és a mélysége ahhoz, hogy nyerjen és elhozza a három pontot az összes ellenfelétől."

 

Jesse csak szép emlékeket őriz a West Ham bordó-kék színeiben eltöltött időszakáról és kétségtelen, hogy ő volt az egyik fő mozgatórugója a csapat európai kvalifikációjának.

 

"Ez egy újrakezdés volt számomra, szerettem ott játszani, segíteni kvalifikálni a csapatot az Európa-ligába, amit elértünk és minden pillanatát élveztem az ott eltöltött időnek" - tette hozzá Jesse. "A társak fantasztikusak voltak, a vezetőség szintén, a szurkolók pedig folyamatosan támogattak engem."

 

"Személy szerint ez arról szólt, hogy játékperceket kapjak, mindent jól csináljak és megpróbáljak visszatérni az angol válogatottba, azonban az Európa-liga elérése hatalmas dolog volt a West Ham számára és ez volt az egyik cél, amit el akartunk érni."

 

"A menedzser szabadságot adott nekem a pályán, hogy labdákat osztogassak, szerezzek és azzal megpróbáljak valamit kezdeni. A meccsek hajrájában magabiztosan vállaltam el a távoli lövéseket, mikor pedig már lőttél egyet, akkor rájössz, hogy a másodiknak és a harmadiknak is van esélye bemenni. Nem voltam híján az önbizalomnak és ez volt az egyik legjobb félszezonom, szóval nagyszerű élmény volt számomra."

 

"Nyilvánvalóan, nem tudod elérni Európát, ha nem vagy jó csapat. A West Ham rendezett csapat, gyors kontrákra képesek, és nehéz megbontani a védelmüket. Szóval nehéz meccs lesz, ott kell lennünk fejben, ha elakarjuk hozni a három pontot. Keményen edzettünk, szóval bizakodóak vagyunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!