Ole: Nőttek az elvárások, de győzni vagyok itt

Ole Gunnar Solskjaer elismerte, ebben a szezonban nőttek a vele szembeni elvárások a Manchester Unitednél, de kijelentette, hogy "győzni van itt" és trófeák megszerzéséért akar harcolni.


A United norvég menedzsere a Young Boys elleni Bajnokok Ligája-, a West Ham elleni Ligakupa- és az Aston Villa elleni bajnoki vereségeket követően ismételten negatív reflektorfényben találta magát. 

 

Az Old Traffordon júliusban új szerződést aláíró egykori kiváló támadó a nyári átigazolási időszakban megkapta a klub vezetésétől a szükséges támogatást, így olyan játékosokkal a fedélzeten, mint Cristiano Ronaldo, Raphael Varane és Jadon Sancho próbálkozhat meg újra annak érdekében, hogy 2017 után megint trófeát nyerjenek.

 

Mindazonáltal ezek az erősítések növelték is a Solskjaerra nehezedő nyomást, egykori csapattársa, a manapság már szakértőként dolgozó Gary Neville szerint pedig muszáj lesz 18 hónapon belül valamilyen trófeát nyerniük és úgy játszaniuk csapatként, mint amelyik képes lehet harcban lenni a bajnoki cím megszerzéséért.

 

Amikor egykori Unitedes játékostársa véleményéről kérdezték a szerda esti, Villarreal elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzést megelőzően, Solskjaer így felelt:

"Kiváltság ilyen nyomás alatt állni. Ahhoz, hogy képes legyél ilyen környezetben dolgozni, jól kell kezelni a nyomást."

 

 

"Azt kell hogy mondjam, hogy igen, megfelelő támogatást kaptam, a folyamatok pedig jól működnek. A megkapott támogatás számomra azt jelenti, hogy tartjuk magunkat az előzetesen megállapodott tervhez, de emellett mi egy eredményközpontú iparágban is dolgozunk. Győzni vagyunk itt."

 

"Fejlődtünk. Az jobb teljesítményekkel és az új igazolásokkal nőttek az elvárások is. Én győzni vagyok itt, ezen nem kell egy másodpercig se gondolkodni és ezt Gary is tudja."

 

"Természetesen szoktam beszélni Gary-vel is és tudom, hogy ennél a klubnál kötelező nyernünk, ráadásul egy bizonyos játékstílus kíséretében."

 

"Néha ez kockázatos és előfordulhat egy-két vereség. Az utóbbi időszakban vesztettünk egy-két meccset, teljesen felforgattuk a csapatunkat a Ligakupában, aminek következményeként búcsúzni kényszerültünk, de el fogunk érni a megfelelő pontra."

 

"Remélhetőleg április-május tájékán már ott fogunk tartani és trófeákért leszünk harcban, mert szeretném újra látni őket az Old Traffordon."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Villarreal

Bajnokok Ligája, 2. csoportkör

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!