Solskjaer támogatja Ronaldot Salah elleni párharcában

A Manchester United - Liverpool mérkőzések soha nem szűkölködtek extra izgalmakban, azonban Cristiano Ronaldo és Mohamed Salah vasárnapi párharca csempészhet némi plusz érdekességet a rangadóba.


A két támadó varázslatos formában van az idényben, a héten mindketten győztes gólt szereztek az egyaránt 3-2-re nyert aktuális Bajnokok Ligája mérkőzésükön.

 

Ronaldo fejesgóljának köszönhetően a Vörös Ördögök fordítani tudtak az Atalanta ellen az Álmok Színházában, amíg Salah duplájával verte meg a Liverpool a tíz emberrel játszó Atletico Madrid csapatát a Wanda Metropolitano Stadionban. 

 

Azonban ez lesz az első alkalom, hogy a páros egy United - Liverpool mérkőzésen farkasszemet nézhet egymással, ennek apropóján pedig Ole Gunnar Solskjaer és Jurgen Klopp is meg lett kérdezve a kiélezett párharcról a pénteki, mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. 

 

Én mindig Cristiano mellé állok, bármilyen versenyről legyen szó" - felelte a norvég. "Ő egyedülálló. Ettől függetlenül Salah jelenleg jó formában van. Tudjuk, hogy a védőinknek a legjobbjukat kell majd nyújtaniuk ellene." 

 

"Élvezet nézni ezeket a játékosokat, Salah-t nem lesz az vasárnap, természetesen. Nagy tisztelője vagyok azonban a Liverpool nagy támadó hármasának. Több, mint 95 percig kell koncentrálnunk, hogy ne kapjunk majd gólt tőlük."

 

 

Jurgen Klopp a duót a világ legnagyobb tehetségeinek nevezte, miközben azt is sugallta, hogy a portugál és az egyiptomi játékos góléhségük miatt hasonlítanak. 

 

"Sosem gondoltam erre" - válaszolt Klopp. "Miért kellene összehasonlítanunk Cristiano Ronaldot és Mo Salah-t? Nyilvánvalóan mindketten világklasszis játékosok, ez így vitathatatlan."

 

"Ronaldo bal lába nem rossz, de azt leszögezném, hogy Mo bal lába valószínűleg jobb. Talán Cristiano jobb a levegőben, esetleg a jobb lába erősebb. Sebesség szempontjából mindketten gyorsak és nagyon elszántak, ha góllövésről van szó, talán ennyi."

 

Ronaldo már zörgette meg a Liverpool kapuját az Anfielden United mezben, míg Salah az Old Traffordon csak akkor tudott gólt szerezni, amikor nem voltak szurkolók a lelátókon. 

 

Továbbá Klopp egyszer tudta legyőzni a Vörös Ördögöket a hét alkalom-ból, amit egymás ellen játszottak egy szintén zártkapus mérkőzésen a szezon vége felé. 

 

Azonban biztos, hogy a legtöbb tekintet Ronaldora és Salah-ra szegeződik vasárnap délután (17:30-kor magyar idő szerint). Az egyiptomi támadó legutóbbi kilenc mérkőzésén betalált a Liverpool csapatában, ami klubrekordnak számít, míg a portugál játékos hat gólnál jár nyolc mérkőzésen a United színeiben. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League, 9. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!