Rangnick lehet az ideiglenes menedzser

A The Athletic és a Sky Sports értesülései szerint Ralf Rangnick megállapodott a Manchester Uniteddel, hogy ő legyen a csapat ideiglenes menedzsere.


A 63 éves szakembert a németországi modern edzőképzés (Tuchel, Klopp, Nagelsmann) keresztapjaként tartják számon a hírek szerint otthagyja a Lokomotív Moszkva Sport- és fejlesztési vezető pozícióját, hogy átvegye a Vörös Ördögök irányítását. 

 

A The Athletic és a Sky is úgy tudja, hogy a megegyezéshez már csak annyi kell, hogy az orosz klub is rábólintson az ügyletre és elengedjék a német szakembert jelenlegi pozíciójából, a Manchester United szerint azonban ez nem jelenthet problémát.

 

Rangnick 6 hónapos megállapodást köt a Uniteddel, illetve további 2 évig a rekordbajnoknál marad tanácsadói szerepkörben. A hétvégi, Chelsea elleni mérkőzésen azonban még nem ülhet majd le a kispadra a munkavállalási engedélyek beszerzési ideje miatt.

 

 

Ole Gunnar Solskjaert a Watford elleni 4-1-es vereséget követően menesztették és jelenleg a csapat 8. helyen áll a tabellán. 

 

A klub részéről a menesztést követően világossá tették, hogy a szezon végéig egy ideiglenes menedzsert akarnak a csapat élére, így esett a választás Rangnickra, aki korábban a Schalke, a Hoffenheim, a Hannover és az RB Leipzig vezető edzői feladatait is ellátta. Ezek mellett történetében először a Bundesligába juttatta a kevésbé ismert Ulmo csapatát is.

 

Rangnick futballigazgatóként is jelentős sikereket ért el pályafutása során. Ezt a szerepet 2012-től a Red Bull Salzburg és az RB Leipzig csapatainál is betöltötte, miközben rövid ideig a menedzserként is dolgozott a Leipzignél. A menedzseri pozíció elvállalását követően a lipcseiek a regionális bajnokságból feljutottak a Bundesligába.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!