Rangnick üzenete a szurkolóknak

Ralf Rangnick szerint minden idők legjobb játékosai Diego Maradona és Johan Cruyff, emellett pedig a német mester a szurkolóknak is üzent és elmondta, hogy mire számíthatnak tőle menedzseri ténykedése alatt.


A 63 éves menedzser pénteken készült exkluzív interjújában Stewart Gardnerrel beszélgetett és olyan kérdésekre válaszolt, hogy szerinte ki a valaha volt legjobb játékos a labdarúgás történetében, melyik mérkőzés volt számára a legemlékezetesebb eddigi menedzseri és szurkolói pályafutása alatt, valamint üzenhetett a klub szurkolóinak is.

 

Melyik csapatnak szurkoltál gyerekkorodban?

"Kisfiú koromban az első az Alemannia Aachen volt a kedvenc, ekkor lehettem olyan 8-9 éves. Ha jól emlékszem, akkor az első osztályban játszottak Németországban. Utána a Borussia Mönchengladbach volt a favorit, a Fohlen féle csapat olyan játékosokkal, mint Berti Vogts, Jupp Heynckes, Ulrik Le Fevre, Allan Simonsen és Wolfgang Kleff. Akkoriban ez a csapat izgatott legjobban fiatal fiúként. Miután magam is edző lettem nem engedhettem meg magamnak, hogy szurkoló legyek. Ilyenkor mindig annak a klubnak vagy a szurkolója, amelyiknél dolgozol."

 

Ki minden idők legnagyobb futballistája?

"Szerintem itt jónéhány nevet fel lehetne sorolni, de azt hiszem Diego Maradona az egyikük. Illetve Johan Cruyff nevét mondanám még, aki szerintem az első modern edző is volt és nagy hatást gyakorolt rám a hozzáállásomat illetően. Persze játékosként is nagy hatást gyakorolt, de az Ajaxnál, vagy a Barcelona csapatánál zseniális edzői munkát végzett. Emlékszem, hogy 13-14 évesen az ifjúsági csapatomban megkérdeztem az edzőmet, hogy játszhatok-e a 14 mezszámban, mert ez volt Cruyff száma is. Akkoriban ez nem volt szokás, mert 1-11-ig voltak számozva a pályán a mezek, de ő megengedte nekem. Őket nevezném most meg, de nyilván vannak még mások is. Itt van Cristiano Ronaldo, Messi, Lewandowski, szóval nehéz csak egy valakit megnevezni, de azt gondolom, hogy Diego és Johan nevét határozottan említeni kell."

 

Melyik meccs volt számodra a legemlékezetesebb, amin szurkolóként, vagy semleges nézőként vettél részt, illetve, melyik a legemlékezetesebb mérkőzésed menedzserként?

"Mint menedzser az Inter elleni 5-2-t emelném ki, ami hihetetlen eredmény volt az akkori Schalke csapatával. Sok, azt hiszem 5-6 játékos is hiányzott és egy ekkora győzelmet aratni így is az Inter ellen, amely előző idényben triplázott, fantasztikus volt. A német válogatott Brazília elleni győzelme is nagyon különleges volt. Ezt mondjuk a TV előtt ülve néztem. Sajnos nem sok időm volt kijárni meccsekre szurkolóként, vagy épp semleges nézőként, főleg az aktív, menedzseri pályafutásom alatt."

 

 

Mik az első benyomásaid Manchesterről, mint város?

"Jártam már itt úgy 10 évvel ezelőtt, amikor itt játszottunk. Azt túlzás lenne állítani, hogy jól ismerem a várost, de az első benyomás már megvolt akkor. Az emberek és az a klub részéről is nagyon kedvesen fogadtak most, amikor megérkeztem. Megmutattak néhány dolgot nekem, de biztos vagyok benne, hogy a következő hetekben jobban megismerem majd a várost. A forgalom nagy, az időjárás hasonló, mint Németországban, úgyhogy jól fogok boldogulni itt."

 

Végezetül, mit üzennél a szurkolóknak?

"Úgy gondolom, hogy a szurkolók, a stáb és a játékosok is azt várják el, hogy sikeresen és stílusosan játszunk. A fő cél pedig ez is lesz a következő napok, hetek és hónapok során. Szeretném, ha a szurkolók látnák, hogy mit is akarunk a pályán kezdeni és ezért fogunk dolgozni a csapattal. Ez a fő cél számomra a következő időszakban."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!