Rangnicknak komoly tervei vannak Greenwooddal

Ralf Rangnick azt tervezi, hogy Mason Greenwoodból kiemelkedő csatárt farag a Manchester United számára.


A Vörös Ördögök 20 éves támadója különleges akrobatikus góllal vette ki a részét a tegnap esti Young Boys elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen elért döntetlen alkalmával és az ideiglenesen kinevezett menedzsert lenyűgözte a fiatal játékos tehetsége.

 

"Mason megmutatta, nem csak gyönyörű góljával, hanem Juan Mata egyik lehetőségének előkészítésénél is, hogy ő egy igazi tehetség. Briliáns volt" - áradozott Rangnick az 1-1-es döntetlennel végződő mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

 

"Jobb és bal lábbal is jól bánik a labdával, ezt láthattuk vasárnap is, amikor megteremtette Frednek a helyzetet, amiből a brazil végül gólt szerzett. Fizikailag fejlődnie kell. Technikailag nagyszerű játékos, főleg ebben a korban és az én dolgom, hogy tovább fejlődjön, megfelelő erőnlétet kapjon, ha pedig ezt eléri, nélkülözhetetlen játékosa lesz a csapatnak."

 

A sajtótájékoztatón Rangnickot arra kérték, hogy hasonlítsa össze a 20 éves Greenwood és a 21 éves, igen sokak által kereset Borussia Dortmund csatár, Erling Haaland képességeit.

 

A menedzser közreműködött abban, hogy Haaland a norvég Molde csapatából az RB Salzburg együttesébe igazoljon, amikor még az osztrák csapat sportigazgatója volt. Haaland igen hamar lenyűgöző gólvágóvá vált a Bundesligában és Európa egyik legjobban dicsért fiatal csatára lett.

 

 

"Nem hiszem, hogy ezt a két játékos össze lehetne hasonlítani. Különböző típusú csatárokról beszélünk" - válaszolt Rangnick.

 

"Erling Haaland igazi erőcsatár. Erling másfajta támadó, mint Greenwood. Számomra ő az a fajta csatár, aki a kapu előtt várja a labdát, mint egyedüli csatár vagy egy 4-4-2-es hadrendben felálló csapat egyik támadója."

 

"Mason inkább 9,5-ös. Tud csatárként is játszani, de ki tud húzódni a szélre is, ha kell. Együtt tud játszani más támadókkal is és nagyon technikás."

 

"Néha úgy tűnik, nincs a megfelelő atletikus szinten és fizikailag is fejlesztenünk kell őt."

 

"Azonban technikailag, amit a labdával művel az kiemelkedő. Szóval annyira nem aggódom a technikai szintje miatt, de fejlesztenünk kell őt mentálisan és fizikailag is, hogy önmagához képest erősebbé váljon." 

 

"Ha ezt a feladatot megfelelően végre tudjuk hajtani, a jövőben állandó és nagyon értékes játékosává válhat a csapatnak."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!