Sir Alex: Fejtörést okozott Cristiano debütálása

Sir Alex felidézte, hogy Cristiano Ronaldo 2003-as debütálása a Manchester Unitedben miért okozott számára "nagy problémát".


A skót legenda és a portugál klasszis összeálltak egy exkluzív csevegésre a klub főszponzora, a TeamViewer támogatásával. A bensőséges hangulatú beszélgetés során hamar eljutottak oda, hogy a portugál támadó bemutatkozásáról is szót ejtsenek, mely a 2003/04-es idényben történt egy drámai találkozón a Bolton Wanderers ellen.

 

Sir Alex elismerte, hogy Ronaldo 30 perc alatt mutatott teljesítménye annyira lenyűgözte, hogy a soron következő találkozók előtt sokat "fájt a feje" amiatt, hogy miként rakja össze csapatát.

 

"Emlékszem, hogy amikor leigazoltuk Cristianot, akkor először úgy gondoltam, hogy nem fog minden meccsen pályára lépni, talán egy kicsit az ügynökére is szerettem volna hatni ezzel. De annyira jó volt, hogy nem lehetett kihagyni, hiszen mindig a legjobb játékosaidat akarod játszatni."

 

 

"Csereként állt be a szezon nyitómeccsén, bejött és fantasztikus volt. Fantasztikus volt átélni, hogy mennyire tetszik a közönségnek, amit csinál. A dilemma pedig az lett, hogy játszassam-e a következő mérkőzésen, vagy tegyem vissza a padra és hidd el, ez nagy fejtörést okozott nekem."

 

A Vörös Ördögök 1-0-ra vezettek a Bolton ellen, majd végül 4-0-ra nyertek, nagyrészt annak a lendületnek köszönhetően, amit az akkor újdonsült 7-es mezszámú játékos hozott a pályára. Sir Alex végül a következő találkozóra, amit a Newcastle ellen megnyert a United a St. James' Parkban 2-1-re, ismét a cserék közé jelölte Ronaldot. 

 

"Bármelyik sráccal, aki 18 évesen érkezik más országból hasonlóan cselekedtünk volna, de talán ő volt a legfiatalabb akivel így dolgom volt. Úgy gondolom, hogy fontos, hogy beilleszkedjenek és azt érezzék, hogy itt is család veszi őket körül."

 

"Ha jól emlékszem az édesanyja elég sokáig itt volt vele. Tudom, hogy odahaza hozzászokott, hogy Madeirából Lisszabonba költöznie kellett, de itt egy teljesen más országról, új nyelvről volt szó, ami hatalmas lépés egy fiatal fiú számára, de szerencsére a klub jól teljesített ez ügyben."

 

Ronaldo úgy gondolja, hogy az őt körülvevők kiváló kommunikációjának köszönhette, hogy a manchesteri karriere remekül indult, valamint arra, hogy Sir Alex mindig tartotta, amit megígért neki.

 

"Mindent valóra váltott, amit ígért nekem és ez nehéz dolog. Képzeljétek el azt a helyzetet, amikor 18 évesen ide kerülsz a Sportingtól és olyan sztárokkal kerülsz egy csapatba, mint Giggs, Scholes, vagy Keane, illetve Solskjaer. Kicsit izgultam is, de sokat segített a kommunikációban."

 

"Behívott az irodába az ottani tolmáccsal együtt és a legfontosabb az volt, hogy ott olyan dolgokat mondott, amik emberként és játékosként is segítettek fejlődni. Minden ígéretét betartotta az első pillanattól kezdve és ezt nagyra értékelem."

 

"Sokszor mondtam már és a mai napig úgy gondolom, hogy ő számomra egy igazi apafigura volt a futballban. Hálás vagyok mindenért, amit értem és a családomért tett, valamint azt is, amit a klubért. Csodálatos munkát végzett."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!