Rangnick: Jó olyanokkal dolgozni, mint De Gea

A Manchester United ideiglenes menedzserének, Ralf Rangnicknak nincsenek kétségei azt illetően, hogy milyen helyet foglal el manapság a futballban David de Gea és Manuel Neuer.


A 63 éves szakembert arra kérték, hasonlítsa össze a párost, miután a Bayern München portásával volt lehetősége együtt dolgozni a Schalke 04 kispadján töltött időszakában. Egyébként mindkét német az ellenfelet erősítette a 2011-es Bajnokok Ligája elődöntőben, ahol Neuer emlékezetes teljesítményt nyújtott Rangnick legénységének tagjaként.

 

Ryan Giggs és Wayne Rooney góljainak köszönhetően a United nyerte a párharc idegenbeli felvonását, ám azon az estén Neuer számos parádés védést mutatott be.

 

Miután már mindkét kapuvédőt irányíthatta edzőként, így Rangnick ideális helyzetben van ahhoz, hogy értékelje a két játékos képességeit.

 

"Nos, azt gondolom, hogy mindkettejüknek mindenképpen helye van a világ öt legjobb kapusának listáján" - kezdte Ralf a klubmédiának.

 

"De az is lehet, hogy a top 3-ason is."

 

 

"Ők mindketten fantasztikus formában vannak, fizikálisan, illetve ha arról van szó, hogy miként kell uralni a tizenhatos területét. Utóbbiban valószínűleg David de Gea a világ egyik, ha nem a legjobbja és nagy örömünkre szolgál, hogy a csapatunkban tudhatjuk."

 

"De őszintén szólva én jobban kedvelem azokat a meccseket, mint például amilyen a Crystal Palace elleni volt [1-0 az Old Traffordon], ahol nincs olyan sokat szükségünk rá. Annak érdekében, hogy ezt elérhessük, biztosra kell mennünk, hogy nem sok lövés találja el a kapunkat."

 

"Sajnos túlzottan sok lövés találja el a kapunkat, például a Wolves ellen az első félidőben, de ugyanez igaz a Newcastle és a Norwich elleni meccsekre is. De megismétlem, nagyszerű dolog, hogy egy olyan ember áll a kapunkban, mint David - egy fantasztikus profi, fantasztikus játékos. Nagyszerű olyanokkal együtt dolgozni, mint ő."

 

De Gea lenyűgöző formának örvend ebben a szezonban, nemrég Carringtonban pedig átvehette sorozatban a második hónap legjobb játékosa elismerését is.

 

A már 10 éve a Vörös Ördögöket szolgáló spanyol portás a 2021/22-es szezon legutóbbi hazai kupamérkőzésén pihent és Dean Henderson védett a West Ham ellen a Ligakupában, így érdekes lesz majd megnézni, hogy kivel kezdődik a ma esti, Aston Villa elleni FA-kupa összecsapás során a csapat kezdője.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Aston Villa

FA-Kupa, 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!