Ronaldo: Nem a 6-7. helyért vagyok itt

Cristiano Ronaldo szerint a Manchester Unitednél nem elfogadható, hogy alacsonyabb szintű célokért küzdjenek, mint a Premier League top 3 helye és figyelmezetett, hogy nem a hetedik helyért való küzdelemért van a klubnál.


Csalódást keltő szezont produkálnak eddig a Vörös Ördögök, Ole Gunnar Solskjaert pedig Ralf Rangnick váltotta a kispadon a Leicester, Liverpool és Watford elleni súlyos vereségeket követően.

 

Bár Rangnick eddigi hét manchesteri mérkőzésén elért négy győzelmével stabilizálta a csapat helyzetét és ez idő alatt csak három gólt kaptak, továbbra is csak a bajnokság 7. helyén szerénykednek, 22 ponttal lemaradva a listavezető Manchester City mögött 19 fordulót követően.

 

A német szakember ténykedésének eddigi mélypontja egyértelműen a január 3-i Wolves elleni hazai vereség volt, amelyet követően Luke Shaw úgy nyilatkozott, nem érezte, hogy mindannyian "összetartottak volna" a mérkőzésen.

 

Amikor arról kérdezték, hogy a United megfelelő mentalitás nélkül reménykedhet-e a top 4 riválisokkal szembeni lemaradása csökkentésében, Ronaldo így felelt:

"Lehetetlen - szerintem ez a legfontosabb tényező."

 

 

"Én nem fogadom el, hogy a mentalitásunk kevesebb legyen annál, mint hogy a legjobb három csapat között végezzünk a Premier League-ben."

 

"Szerintem ahhoz, hogy felépíts jó dolgokat, ahhoz néha le kell rombolnod a rosszakat. Szóval miért ne - új év, új élet és én abban reménykedek, hogy a Manchester (United) olyan szinten lesz, amilyet a szurkolók akarnak. Ők ezt érdemlik."

 

"Képesek vagyunk most változtatni dolgokon. Tudom a módját, de nem fogom itt most feltárni, mert nem gondolom, hogy etikus lenne részemről ezt kimondani."

 

"Amit most mondhatok, hogy képesek vagyunk jobban teljesíteni - mindannyian. A Manchester Unitedhez fontos dolgok tartoznak, szóval változtatnunk kell."

 

"Nem akarok azért itt lenni, hogy hatodik, hetedik vagy ötödik helyen álljunk. Azért jöttem ide, hogy versenyben legyek és nyerjünk."

 

"Szerintem a versenyképességünkkel nincs gond, de nem vagyunk a legjobb szintünkön. De még hosszú utunk van a fejlődéshez és hiszem, hogy ha képesek vagyunk a gondolkodásunkat megváltoztatni, akkor nagy dolgokat érhetünk el."

 

Bár Rangnick alatt javultak a United eredményei, a csapat teljesítményei csalódást keltőek és csak egyetlen egyszer sikerült egynél több gólt szerezniük.

 

A Sky Sports szakértője, Jamie Redknapp a Wolves elleni zakót követően azt mondta, a Unitednek "nincs identitása", Ronaldo azonban arra biztatja a kétkedőket, hogy adjanak időt számára ahhoz, hogy megvalósíthassa terveit az Old Traffordon.

 

 

"Mióta öt hete megérkezett, számtalan dolgon változtatott" - tette hozzá a portugál világklasszis.

 

"De időre van szüksége ahhoz, hogy az elgondolásait át tudja adni a játékosoknak."

 

"Ez időbe telik, de én hiszek abban, hogy jó munkát fog végezni. Tudjuk, hogy nem a legszebb futballt játszuk, de még számos mérkőzés áll rendelkezésünkre a fejlődéshez."

 

"A megérkezése óta szerintem sok tekintetben jobbak vagyunk, de időre van szüksége. Nem olyan könnyű megváltoztatni a játékosok mentalitását és azt, ahogyan játszanak, a kultúrát és a rendszert. Hiszem, hogy jó munkát fog végezni."

 

Bár Ronaldo magabiztos azt illetően, hogy Rangnick megfelelő képességekkel rendelkezik ahhoz, hogy változtasson a United szerencséjén, szimpátiáját fejezte ki Ole Gunnar Solskjaer - akivel első manchesteri időszakban csapattársak is voltak - felé és elismerte, a korábbi menedzser távozása "nehéz" volt.

 

 

Amikor arról kérdezték, milyennek találta az elmúlt hónapokat, az ötszörös aranylabdás játékos így felelt:

"Hogy őszinte legyek, nem volt könnyű. Ole távozott, majd [Michael] Carrick is [megbízott menedzserként] és jött az új edző. Nehéz, amikor ennyi változás van, minden esetben."

 

"Mindig szomorú és egyben kemény. Ole korábban csapattársam volt, visszatérésemkor pedig az edzőm. Egy fantasztikus személyiség. Mindenki szomorú volt a távozásakor, de ez része a futballnak."

 

"Amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy a klub elvárná, változtatni kell. Csalódott voltam, de meg kell értenünk a klub érdekeit. Nehéz volt, de az élet megy tovább."

 

"Azt azonban továbbra is hiszem, hogy képesek lehetünk egy jó szezont produkálni. Tudjuk, hogy időbe fog telni, amíg maximálisan magunkévá tesszük a menedzser elképzeléseit a pályán."

 

"De én izgatottan tekintek előre. Keményen kell dolgoznunk, játékosként össze kell tartanunk. Tudjuk, hogy nem vagyunk éppen a legjobb pillanatunkban, de hiszem, hogy kemény munkával nagy dolgokat érhetünk el, már ebben az évben is."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!