Rangnick: Telles kezdő lesz

Ralf Rangnick elárulta, hogy Alex Telles benne lesz a Manchester United kezdőcsapatában az Aston Villa ellni bajnokin.


A 29 éves játékos Rangnick első 4 Unitedes mérkőzéséből 3 alkalommal is végigjátszotta a 90 percet, a Wolves, a Burnley, illetve az Aston Villa elleni találkozókon azonban Luke Shaw szerepelt a kezdőben. Az angol védő azonban nem lehet ott a szombati bajnokin eltiltás miatt.

 

A német menedzser elárulta, hogy Telles a kezdőbe kerül a birminghamiek elleni bajnokin, ami szerinte megérdemelt is, hiszen a brazil játékos novemberben és decemberben már bizonyította rátermettségét, amikor a sérült Luke Shaw-t helyettesítette, ráadásul Telles ismét meghívót kapott a brazil válogatottba is, amire 2020 vége óta nem volt példa.

 

"Ahogy mondtad, minden a versenyről szól és az elmúlt hetekben rájött, hogy reális esélye van a játékra" - mondta Rangnick a klubmédiának.

 

"Holnap ő fog játszani Luke Shaw helyett, aki eltiltott. Viszont az is igaz, hogy akkor is jól teljesített, amikor Luke sérült volt, és akkor is, amikor egészséges."

 

 

Rangnick ismertette azokat a felállásbeli elképzeléseit, melyekbe Shaw, illetve Telles is remekül tud illeszkedni és elárulta azt is, hogy a két játékosra véleménye szerint kifejezetten jó hatással van a posztért folyó versengés. A 63 éves szakember azt is elárulta, hogy ugyan ezt a versenyszellemet látja Aaron Wan-Bissaka és Diogo Dalot között, így az majd csak a mérkőzés előtt fog kiderülni, hogy kettejük közül ki kerül majd a kezdőbe. A legutóbbi két bajnokin Wan-Bissaka kapott lehetőséget, a Villa elleni FA-kupa találkozón azonban ismét a portugál játékos került a csapatba.

 

"Nagyon örülök, hogy két olyan játékosom van a bal szélső védő posztján, mint Luke és Alex, de ugyan ezt tudom elmondani a jobb szélről is Diogo és Aaron tekintetében. MIndkét poszton két-két remek játékosunk van, így kevésbé kell aggódnom azon, hogy esetleg adott pozícióban valaki nem teljesen fitt, vagy nem teljesen kipihent."

 

"Most, hogy Luke eltiltott fontos, hogy legyen egy megbízható játékos a keretben, aki pótolni tudja, még akkor is, ha kicsit más a stílusa. Szerintem Alex kicsit támadóbb felfogású, ahogy Diogo is a másik oldalon. A két angol játékos pedig mind támadásban, mind védekezésben kiegyensúlyozottabb és ez remek lehetőséget ad számomra a csapatom összeállításában attól függően, hogy milyen ellenfél ellen lépünk pályára."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Aston Villa - Manchester United

Premier League, 22. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!