Aston Villa 2 - 2 Manchester United

Két gólos hátrányból tudott pontot menteni az Aston Villa az angol rekordbajnok ellen.


Aktívan kezdte a mérkőzést a vendég csapat és ennek meg is lett az eredménye, hiszen a hétfői találkozóhoz hasonlóan korán megszerezte a vezetést a United, ezúttal Fernandesnek köszönhetően a 6. percben, illetve Martinez ügyetlenkedése is kellett hozzá, de szép gól volt így is. 0-1

 

A rekordbajok próbálta a házigazdákat távol tartani a kapujától, ami jól is sikerült és ismét a manchesteriek tudtak zavart okozni a birminghami kapu előterében, Martinez pedig ezúttal nem hibázott és védeni tudta Greenwood lövését.

 

Folytatódott a Vörös Ördögök dominanciája, így egészen a 36. percig kellett várni, hogy az első, valamire való hazai helyzetet feljegyezzük. Ezt egy szögletet követően tudták összehozni az Oroszlánok, a beadásra Buendia érkezett és tudott fejelni, ám de Gea nagyszerű védést bemutatva hárítani tudott.

 

A helyzetet követően megélénkültek a házigazdák és próbálták nyomás alá helyezni a United kapuját, igazán ígéretes helyzetük viszont az első játékrészben a korábbit követően csak a 43. percben alakult ki, amikor Digne érkezett a bal szélen és lőtte a labdát kapásból a kapura, ám a spanyol hálóőr ismét parádés védést mutatott be.

 

Az első játékrész végül már nem hozott több változást és 5 perc hosszabbítást követően a játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat.

 

 

A második félidőt is aktívan kezdték Rangnick fiai és megint Martineznek volt köszönhető, hogy a United nem tudta megduplázni előnyét. Elanga lövését védte a birminghami portás.

 

Gerrard csapata ébresztőt fújt és úgy döntöttek, nem akarják átadni a félidő javát a Unitednek és össze is hoztak egy nagy helyzetet. Ramsey kapott remek labdát a kapu előterében és lőhetett is, ismét de Gea bravúrjára volt szükség.

 

A házigazdák továbbra is próbálták nyomás alatt tartani a vendégek kapuját és sikerült is gyorsan átvenniük a mérkőzés feletti kontrolt a második félidő elején, itt elsősorban Lindelöfnek akadt több feladata is, amit a svéd bekk jól oldott meg.

 

Az 55. minutumban aztán ismét Villa helyzet következett, Digne futott el a bal szélen, Dalot is át tudta verni, a beadását pedig Buendia küldte kapura, ám de Gea számára ez sem okozott gondot. Aztán két perccel később Digne próbálkozott kapuralövéssel, de csak az oldalhálót találta el.

 

Nem nagyon ízlett a Unitednek a Villa presszingje, de így is eljutottak egy újabb helyzetig. Greenwood indult meg középre a jobb szélről küldte kapura a labdát, amibe egy védő beleért és szöglettel jöhettek a vendégek, ami a birminghami védelemnek nem okozott gondot.

 

Kicsit később Elanga lőhetett volna kipattanóból egy gólt, de a labda a kapu bal oldala mellett hagyta el a játékteret. Ám úgy néz ki, hogy feléledtek a Vörös Ördögök is, Greenwood újra helyzetbe került, de nem sikerült kilőnie a hosszút a jobb szélről.

 

A 63 percben ismét meleg volt a helyzet a United 16-osán belül, Watkins passzából Ings került helyzetbe, ám végül a kavarodásból csak egy Villa dobás lett. 

 

A poént viszont ismét a vendégek szolgáltatták. A Luiz által sokat faragott Fernandes növelte a United előnyét a 67. percben. Fred csapott le a Villa kapujának előterében a labdára és a passzából Fernandes tudott ismét eredményes lenni. 0-2

 

A 73 percben ismét meleg volt a pite a United kapuja előtt. Egy távoli szabadrúgásból jöhetett a Villa és a beadást követő lövést de Gea hárította ezúttal lábbal.

 

Folytatódott a Villa nyomás, ami végül a házigazdáknak eredményezett szépítő találatot a 77. percben. Egy remek összjátékot követően Jacob Ramsey volt eredményes. A kapus tehetetlen volt a lövésnél, a védelem azonban kicsit bealudt ennél a szituációnál. 1-2

 

A gól pedig annyira meghozta a Villa kedvét, hogy a kölcsönbe érkező Coutinho egalizálni tudott a 82. percben. Az imént gólt szerző Ramsey adta ezúttal a gólpasszt a brazilnak, akiről Varane sajnos lemaradt. 2-2

 

Három perccel a vége előtt ismét Coutinho tudott tüzelni, a lövés azonban gyenge lett és de Gea fogni tudta. Az Aston Villa nagyon ki akarta csikarni a győzelmet a rekordbajnok ellen, akiknél a játékosok szemmel láthatóan elfáradtak és sokkal pontatlanabbak lettek, mint a mérkőzés első felében.

 

A továbbiakban már nem történt semmi rendkívüli, a kezdeti jó teljesítményt követően a United teljesítménye nagyon visszaesett és végül be kellett érniük 1 ponttal.

 

 

Kezdő: De Gea - Dalot - Lindelöf - Varane - Telles - Fred - Matic - Greenwood (Lingard 89') - Fernandes (van de Beek 89') - Elanga (Sancho) - Cavani

 

Cserék: Heaton, Henderson, Jones, Lingard, Maguire, Mata, Sancho, van de Beek

 

Gól: Ramsey 77', Coutinho 82', illetve Fernandes 6', 67'

 

Sárga lap: Digne, illetve Matic, Fernandes


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!