Ralf: Rashford újra kezdő lehet

Marcus Rashford célja a Manchester United kezdőcsapatában lévő helyének visszafoglalása lesz és nem fog megelégedni a cserepadról való beszállássáal, állítja Ralf Rangnick.


A 24 éves, manchesteri születésű támadó négy nap alatt kétszer is megcsillantotta góllövő képességeit, ráadásul ebből az egyik találatot drámai módon, a hosszabbítás utolsó percében szerezte, amellyel 1-0-ra legyőzték a West Ham Unitedet hazai pályán.

 

Rashford a Brentford kapujának szerdai bevételével egy október 30. óta tartó, 11 mérkőzéses góltalansági sorozatot tudott megtörni, amely még egy szintén Londonban, a Tottenham ellen szerzett találata óta tartott.

 

A Vörös Ördögök 10-ese a 71. percben állt be a kispadról Mason Greenwood helyére a Méhek ellen, hat perccel később pedig csapata harmadik góljának megszerzésével végérvényesen eldöntötte a Premier League összecsapás sorsát.

 

A West Ham ellen Anthony Elangat váltotta a 61. percben, de ezúttal a pályán töltött fél órányi játékidő utolsó pillanatáig kivárt a gólszerzéssel, amikor Edinson Cavani remek passzára érkezett a hosszú oldalon és közvetlen közelről bekotorta az Old Trafford közönségének hangrobbanását eredményező találatot.

 

Két góljának köszönhetően Rashford remélhetőleg végleg maga mögött hagyta azon időszakát, amely során rengeteg kritikát kapott a klubon kívülről, de Rangnick szerint a labda most a saját nevelés térfelén pattog azt illetően, hogy akarja-e, hogy véglegesen is a "szupercsere" becenév ráragadjon.

 

"Számos szélsővel rendelkezünk a keretünkben, rengeteg kiemelkedő képességű játékosunk van azon a poszton" - mondta a német ideiglenes menedzser mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján.

 

"Jadon (Sancho) ma nem volt bevethető, de sok játékosunk van erre a két posztra (szélső és csatár), Marcus pedig egy közülük."

 

"Igen, most tudott két gólt szerezni a kispadról beállva, de természetesen az ő ambíciója nem más, mint hogy állandó tagja legyen a kezdőcsapatnak."

 

"Rajta múlik. Ha folyamatosan magas szinten játszik és gólokat szerez, az természetesen a lehető legjobb módja annak, hogy valaki visszakerüljön a csapatba és az első perctől a pályán lehessen."

 

 

Rangnick most azt szeretné, ha Rashford jó sorozata folytatódni tudna.

 

"Ő az egyik legkiemelkedőbb támadó játékos Angliában. Ő egy angol válogatott, aki folyamatosan játszott az Európa-bajnokságon is" - tette hozzá.

 

"Mi mindannyian tudjuk, hogy milyen minőséget képvisel ő. Szinte mindennel rendelkezik, amellyel egy modern kori csatárnak szükséges. Gyors, technikás, fizikálisan és testfelépítésileg is csatár alkat, de a legvégén úgyis az önbizalom dönt el mindent a csatároknál."

 

"Én egészen biztos vagyok benne, hogy a két gólja növelte Marcus magabiztosságát. Most meg kell tennie a következő lépést és folyamatosan ezt a teljesítményt kell nyújtania."

 

"Mostantól a folyamatosságon van a hangsúly. Szerintem nagyon fontos szerepet játszhat számunkra a szezon hátralévő részére."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!