Rooney egy napon szeretne a United menedzsere lenni

Wayne Rooney elárulta, egy napon "szeretné" a Manchester Unitedet irányítani és hiszi, hogy egykori klubjának türelmesnek kell lennie a következő menedzserével.


A 36 éves korábbi játékoslegenda erőt próbáló körülmények között is remek munkát végez első edzői munkahelyén, ugyanis még mindig harcban áll a pénzügyi nehézségekkel küzdő Derby County-val a Championshipben való bennmaradásért az őket körülvevő bizonytalanság és pontlevonások ellenére.

 

Rooney nemrég visszautasította annak lehetőségét, hogy Rafa Benitez menesztését követően tárgyaljon nevelőklubja, az Everton kispadjának átvételéről, míg a Unitednél pedig következő menedzserüket keresik, miután Ralf Rangnick ideiglenes edzői megbizatása a nyáron lejár a klubnál.

 

"Nem mentem el az Everton állásinterjújára, pedig felkértek rá. Én mindig is az voltam, aki szereti a kihívásokat és hajlandó keményen dolgozni és harcolni" - kezdte Wazza a The Mirrornak.

 

"Kiálltam a játékosaim elé és azt mondtam, 'én veletek vagyok, bizzatok bennem, veletek együtt harcolok'. Milyen ember lennék, ha - az első adandó lehetőségnél - elhagynám őket?"

 

"Álltam a szavamat és harcolok a klubért. Azon vagyok, hogy kihúzzam a klubot a csávából."

 

"Ott van az Everton és a Manchester United - két, a szívemhez nagyon közel álló klub. Természetesen egy napon szeretném, ha irányíthatnám valamelyiket."

 

 

A Vörös Ördögök kedden este csak 1-1-es döntetlent értek el idegenben a sereghajtó Burlney ellen, a klub történetének legeredményesebb játékosa pedig hiszi, hogy a csúcsra visszavezető úthoz türelmesnek kell lenniük a következő, állandó megbizatású menedzserükkel.

 

"Egyértelmű, hogy nehéz időszakon mennek át" - mondta Rooney a PA hírügynökségnek.

 

"Véleményem szerint, amire szükségük van - legyen az Rangnick vagy a szezon végétől az új menedzserük esetében - hogy időt adjanak annak, aki a kispadon ül. Idő kell a csapat felépítéséhez."

 

"Szerintem a következő három évben biztosan nagyon nehéz lesz megnyerni a Premier League-et."

 

"Biztosítaniuk kell a megfelelő mennyiségű időt valakinek, hogy csapatot építhessen, annak érdekében, hogy tényleg olyan címekért küzdhessenek, amilyenért egy olyan klubnál, mint a Manchester United, elvárható."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!