Rangnick: Soha nem merült fel bennem a kapitánycsere

Ralf Rangnick visszautasította és "nonszensznek" nevezte azokat a médiában megjelent pletykákat, miszerint le akarná váltani a Manchester United csapatkapitányát.


A nemrég megjelent bulvárhírek szerint Cristiano Ronaldo válthatta volna Harry Maguire-t a kapitányi pozícióban, ám a német szakember elejét vette a találgatásoknak pénteki hivatalos sajtótájékoztatóján.

 

A Leeds United elleni vasárnapi, idegenbeli bajnokit megelőző sajtóeseményen az ideiglenes menedzser ugyanis megerősítette, nem lesz változás a kapitányi karszalag viselőjét illetően.

 

"Nos, kezdésként azt kell mondjam, hogy ez teljességgel nonszensz" - kezdte Ralf.

 

"Soha, egyik játékossal se beszéltem a kapitányi tisztség lehetséges változásáról, amellyel Harry, Cristiano és a többi játékos is maximálisan tisztában van."

 

"Szóval ez soha nem volt ügy számomra, én döntök a csapatkapitány kilétéről és emiatt nem is volt okom arra, hogy erről bárkivel beszéljek."

 

"Harry a kapitányunk és az is marad a szezon végéig, ehhez pedig nincs több hozzátennivalóm."

 

 

A 63 éves edző később azt is kifejtette, ez a kérdés soha nem volt napirenden a csapaton belül, a januári átigazolási időszaköt követően pedig javult az öltözőbeli hangulat.

 

"Nos, engem ez egyáltalán nem zavar, mert tudom, hogy nem ez az igazság" - folytatta Rangnick.

 

"Már elmondtam Önöknek, hogy Harry a kapitány, ez nem jelentett a múltban és most se egyáltalán problémát a csapatnál és nekem menedzserként se."

 

"Hogy őszinte legyek, én egyáltalán nem figyelek oda és nem hallom meg azt a zajt, ami a médiában generálódik, mert mindig teljesen egészében a következő edzésre és mérkőzésre való felkészülésre fókuszálok. Természetesen hallottam arról, hogy mit írtak az újságok és az elmúlt 11-12 hét során szerzett saját tapasztalatomból elmondhatom, hogy igen, voltak boldogtalan játékosaink az átigazolási időszak lezárulásáig, mert mint mindig mondtam, a keretünk túl nagy volt."

 

"Túl sok olyan játékossal rendelkeztünk, aki felismerte, hogy nem fog elegendő játékidőt kapni. Szerintem ebben a tekintetben javult a helyzet, sőt biztos. Annyit elmondhatok, hogy az általam elmondott, illetve más okokból kifolyólag a hangulat jobb az öltözőben, mint volt néhány héttel ezelőtt."

 

Az elmúlt hetek csalódást keltő döntetlen sorozata ellenére a United 14 mérkőzésen csak egyszer talált legyőzőre Rangnick irányítása alatt.

 

A keddi, Brighton felett aratott 2-0-s győzelemmel felléptek bajnokság 4. helyére, a menedzser szerint pedig fontos, hogy a csapat zárja ki a pletykákat és arra koncentráljanak, amire hatással tudnak lenni.

 

"Ahogyan azt Önök is rendkívül jól leírták, számunkra az a fontos, hogy jól teljesítsünk, összetartást mutassunk a pályán, kihozzuk magunkból a legjobb teljesítményünket és mérkőzéseket nyerjünk. Ez a feladatunk."

 

"Ezek azok a dolgok, amelyekre hatással lehetünk. Minden másra nincs ráhatásunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Leeds - Manchester United

Premier League, 26. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!