Rangnick: Rashfordban minden megvan

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick meg van róla győződve, hogy Marcus Rashford hamarosan újra formába lendül.


A manchesteri születésű támadó tündökölt az utóbbi időszak City elleni derbijein, vasárnap pedig ismét szükség lehet legjobb teljesítményére az Etihad Stadiumban, amennyiben játéklehetőséget kap.

 

A Kékek nélkülözni lesznek majd kénytelenek a védelemből Ruben Diast, míg a Vörös Ördögöknél bevethető lesz a támadószekcióban a héten újra edzésbe állt Edinson Cavani. Mindazonáltal Rangnick igyekezett rámutatni, hogy Rashforddal is számol azt követően, hogy a Watford elleni 0-0-s döntetlen alkalmával a kispadról szállt be, mivel rendelkezik az ahhoz szükséges sebességgel, hogy gondot okozzon majd a hazai védelemnek.

 

"Azzal, hogy Edinson az elkövetkezendő mérkőzéseken újra bevethető lesz, bővültek a variációs lehetőségeink a támadósorban" - kezdte a német menedzser.

 

"Marcus Rashford személyében van egy másik játékosunk, akivel folyamatosan egyeztetek és dolgozunk a háttérben, hogy fejlődjön."

 

"A múltban más játékosok esetében is láthattuk ennek megvalósulását, így nem tudom, hogy Marcus esetében miért ne történhetne meg. Bőséges tehetséggel van megáldva, gyors, fizikálisan is erős. Mindennel rendelkezik, amellyel egy modern kori csatárnak szükséges, nem csak a szélről képes jó teljesítményre, hanem középről is."

 

"Minden energiámmal azon leszek, hogy ugyanarra az útra tudjam terelni, mint tettem azt más játékosokkal az elmúlt három hónap során."

 

 

Rashford előszeretettel húzza elő legjobb teljesítményeit a nagy mérkőzéseken, a felnőtt csapatban való bemutatkozása óta pedig 14 mérkőzésen 4 alkalommal tudott eredményes lenni a City ellenében.

 

Az angol válogatott játékos szerezte januárban a hosszabbításban drámai körülmények között a West Ham elleni győztesgólt és szeretne minél hamarabb újra visszatérni a gólszerzők közé. A csapatnak összességében is jobban ki kellene használnia a helyzeteit, amely tényt nem hagyta figyelmen kívül Rangnick sem.

 

"Az elmúlt 10-11 mérkőzésünkön rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, amelyeket be is kellene tudnunk fejezni" - tette hozzá.

 

"A Leeds ellen megtettük, a Watford ellen viszont nem, pedig egy, két vagy három gólt is szerezhettünk volna. Amiatt jobban aggódnék, ha nem tudnánk helyzeteket kialakítani, de az, ahogyan játszunk és helyzeteket dolgozunk ki, jó."

 

"A labda nélkül is komptaktak vagyunk és nem engedélyezünk az ellenfelünknek túlzottan sok helyzetet. Ez az, amire szükségünk lesz a Manchester City ellen is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!