Matic: A szurkolók extra erőt adtak

A Manchester United középpályása, Nemanja Matic az Old Trafford közönségének arra gyakorolt hatását éltette, hogy a Vörös Ördögök otthon tudták tartani a három pontot a Tottenham Hotspur elleni bajnokin.


A United az Álmok Színházában rendezett villanyfényes mérkőzésen háromszor is vezetést szerezve végül 3-2-re tudta megnyerni a thrillerbe illő bajnokit.

 

Mivel a pontok mindkét csapat számára kulcsfontosságúak voltak a Bajnokok Ligája kvalifikációval kapcsolatos reményeik fenntartásáért, így mindkét számára kötelező  volt a győzelem, amelyet nem túlzás azt állítani, hogy a hazai közönség végül sajátjai javára döntött el.

 

Már a játékosok pályára való kilépését követően hatalmas zaj lett urrá az Old Traffordon, jelentette ki Matic, aki szerint a szurkolók biztosították a szükséges extra löketet a kemény ellenfél elleni siker eléréséhez.

 

"Ez egy hihetetlenül nehéz mérkőzés volt egy nagyon jó csapat ellen. Mint tudják, [Antonio] Conte egy fantasztikus edző, aki nagyszerűen felkészítette a csapatát erre az összecsapásra" - kezdte a szerb középpályás.

 

"De köszönhetően a szurkolóknak, akik nagyon sokat segítettek nekünk már a bemelegítés során, pozitív energia uralkodott a stadionon belül."

 

"Nekik köszönhetően extrát tudtunk nyújtani a pályán, harcoltunk egymásért, ez pedig a végén a lehetségesen megszerezhető összes pont otthon tartásában manifesztálódott."

 

 

Az egy héttel korábbi, városi derbin elszenvedett vereséget követően fontos volt a manchesterieknek, hogy pozitív eredménnyel tudjanak válaszolni az észak-londoni riválissal szemben, amely megvalósulásának Matic nagyon örült.

 

"Nagyon fontos volt ez, mert amikor győzelmi kényszerben vagy, az nem könnyű. Rajtad a nyomás, de ezért vagyunk itt, szerintem ezért igazolt le minket a Man United."

 

"Felelősséget kell vállalnunk és oda kell tennünk magunkat, amikor az a legfontosabb."

 

Egy játékos egyértelműen ott volt ahol és amikor kellett, ő pedig nem más, mint Cristiano Ronaldo, aki a mérkőzés kimenetelét eldöntő mesterhármast jegyzett.

 

A csapat 7-ese szombaton este elérte 807. karriergólját, amellyel már ő minden idők legeredményesebb játékosa, amelyet Matic szerint a portugál teljesen megérdemel.

 

"Szerintem minden nap megmutatja, hogy milyen profi, mennyire jó példakép a fiatal játékosoknak és azok alapján, ami eddig történt vele karriere során, abszolút megérdemli ezt az elismerést" - tette hozzá Nemanja rekorddöntő csapattársa kapcsán.

 

"800 gól után senki sem kételkedhet benne."

 

"20 éve a lehető legjobb szinten teljesít, ezt pedig senki nem érte még el a futball világában."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!