Rangnick: Fiatal, sikerre éhes játékosok kellenek a United újjáépítéséhez

A Ralf Rangnickra váró tanácsadói szerep részletei a Manchester Unitednél még tisztázásra várnak, de az ideiglenes menedzser hiszi, hogy a jelenleginél nem is lehetne tisztább az, hogy hol kell a csapatot megerősíteni a nyár folyamán.


A United carringtoni edzőközpontjában hivatalos sajtótájékoztatóját követően a Sky Sportsnak nyilatkozva Rangnick úgy tűnt, mint aki pontosan tisztában van azzal, hogy milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy a klub újra trófeákért lehessen harcban a jövőben.

 

Kevesebb, mint 5 hónapja vette át a német szakember az Old Trafford kispadját és akkoriban a bajnoki tabella negyedik helyét foglalták el. Az relatíve nagy sikerként lenne elkönyvelve, ha a Vörös Ördögök a szezon zárófordulóját követően is ebben a pozícióban állnának, de az igazán nagy feladat majd a klub következő menedzserére - és az új pozícóba kerülő Rangnickra - vár, hogy csökkentse a különbséget a Premier League éllovasaihoz képest.

 

"Egyértelmű, hogy valamin változtatni és valamit újjá kell építeni a nyár folyamán" - kezdte a Sky Sportsnak a 63 éves edző.

 

"A csapat javára az válna, ha még tehetségesebb, még sikerre éhesebb játékosok alkotnák, aki ténylegesen fejlődni akarnak karrierük során."

 

"Nem hiszem, hogy a siker annyira a nagy nevek igazolásán múlna. Persze nem bánom a nagy neveket sem! Azonban számomra fontos, hogy versenyképes, sikerre éhes és - én mindig ebben hittem - a klubhoz való igazolást a karriere logikus következő lépésének látó játékosokat szerződtessünk, ne pedig olyanokat, akik csak a nagy nevű klubot és a nagy értékű szerződést látják."

 

"Ha ez megtörténik, akkor egy teljesen más szintű motiváció, törekvés és inspiráció van jelen, játszon valaki bármelyik klubban is. A nyári átigazolási időszak során ennek kell a legfőbb célnak lennie."

 

Természetesen ha ez ilyen könnyű és egyértelmű lenne, akkor miért ne nyúlna ehhez a megoldáshoz más klub is? Rangnick válaszában a türelem és az idő, két olyan tényező jelent meg, amelyre egy futballban nagyon nagy szükség van, ám gyakran nem áll rendelkezésre. De egy jó menedzser ebben segítség lehet. És a német szakember egyik régi cimborája ennek a legékesebb példája.

 

 

"Nézzük csak meg a Liverpoolt" - tette hozzá.

 

"Amikor Jürgen Klopp öt és fél évvel ezelőtt megérkezett hozzájuk a szezon elején, akkor csak a 8. helyen végeztek a bajnokságban, meccsenként 1.6-os pontátlaggal."

 

"Európai kupadöntőt játszottak, de elveszítették és ha megnézzük az akkori nyári átigazolási időszaktól kezdve a kezdőcsapataikat, láthatjuk, hogy még néhány játékos mindig ott van, például Henderson és Firmino, de szükség volt szinte mindegyik nyáron top igazolásokra is. Olyan játékosokra, akik számára ez a következő lépést jelentheti - Virgil van Dijk, Sadio Mane, Mo Salah."

 

"Ez mutatja, hogy ez lehetséges, de szükség van a minőségre és a megfelelő kiválasztásra a játékosok és a menedzser terén egyaránt."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!