Rangnick reakciója a Leicester elleni döntetlenre

Ralf Rangnick kijelentette, a Manchester Unitednek kötelessége a lehető legjobban befejezni a 2021/22-es szezont, attól függetlenül, hogy mennyi a valószínűsége a Bajnokok Ligája kvalifikáció kivívásának.


Általános gondolatok

"Szerintem a második félidő jobban sikerült, az elsőben szenvedtünk a ritmus megtalásában, valószínűleg a hosszúra nyúlt szünet és amiatt, hogy a játékosok többsége a válogatottjánál szerepelt. Mint mondtam, a szünet után jobbak voltunk, de aztán egy védekezésből támadásba történő átmeneti pillanatunkból gólt ajándékoztunk az ellenfelünknek, amellyel nem könnyítettük meg az életünket. Szerintem a reakciónk a bekapott gól után jó volt, rendben volt. Talpra álltunk, gólt szereztünk és az utolsó 15 percben volt két-három nagyszerű pillanatunk, amikor megszerezhettük volna a győztesgólt is, de nem tettük. A végén nem lehetünk boldogok az eredménnyel, de szerintem összességében a második félidő rendben volt."

 

Igazságos eredmény

"Az eredmény tekintetében természetesen három pontban reménykedtünk, de ha az egész mérkőzést vesszük górcső alá, a teljes 95 percet, akkor szerintem igazságos eredmény született. Mindkét csapat szerezhetett volna további egy vagy két gólt, de a teljes képet látva megérdemelt ez az eredmény."

 

Csatár nélkül a kezdőcsapatban

"Az egyetlen ilyen típusú játékosunk Marcus [Rashford] volt a kispadon. Tudván, hogy tegnap este, illetve ma reggel kiderült az, hogy Cristiano [Ronaldo] nem játszhat, döntenünk kellett, hogy Marcus kezdjen csatárként, vagy Paul Pogba a középpályán. Paul Pogba mellett döntöttünk. A második félidőben, 60 perc után megtettük ezt a cserét és már volt középcsatárunk a pályán. Nem titok, hogy Marcusban nem teng túl az önbizalom az elmúlt hetekben. Velünk együtt edzett és ott jól nézett ki, de mint mondtam, tegnap az volt a kérdés, hogy Paul vagy Marcus és én Paul mellett döntöttem."

 

Reakció a hátrányba kerülésre

"A bekapott gól után a csapat reakciója jó volt. Nem mondhatom, hogy nem próbálkoztak és még az utolsó 15 percben is minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy gólt szerezzünk. Ezen a meccsen nem tudtunk olyan kései gólt szerezni, mint a West Ham vagy a Tottenham ellen. De mint mondtam, nem igazán állt rendelkezésünkre több támadószellemű játékos."

 

 

Lingard beteg volt

"Jesse Lingard ott ült a kispadon, de nem tudott játszani, mert rosszul érezte magát az elmúlt másfél hétben. Nagyon rosszul volt a meccs előtt, szóval igazából csak formalitásból ültettük le a kispadra. Tehát az összes rendelkezésre álló támadójátékosunk a pályán volt a meccs végén."

 

Esélyek a győzelemre

"Meg voltak a pillanatink Fred gólja után, ahogyan nekik is, például a Rapha Varane elleni szabálytalanság miatt meg nem adott góllal, de nagyon sokat kellett várnunk a VAR közbelépésére. Az utolsó negyedórában meg voltak a pillanataink, Jadon akár kétszer is hozzáérhetett volna a labdához a hosszú oldalon és ha Anthony Elanga távol tartja magát a labdától, akkor Marcus valószínűleg gólt szerez, vagy legalábbis kiharcol egy tizenegyest. Ott voltak a lehetőségeink, amelyekből nem tudtunk betalálni, nem tudtunk olyan helyzetbe kerülni, mint a West Ham és a Tottenham ellen, amikor sikerült kései gólt szereznünk. Volt egy jó fejes is Harry-től egy szöglet után. Szerintem láthattuk, hogy a fiúk megpróbálták megnyerni a mérkőzést, de a végén még ha nehéz is, el kell fogadnunk, hogy igazságos döntetlen született."

 

Maguire teljesítménye

"Hasonló szinten játszott, mint tette azt a Tottenham ellen. Nagyon jó, megbízható teljesítményt nyújtott, úgy védekezésben, mint támadásban, a szurkolók pedig az elvárható módon reagáltak erre."

 

Top 4 kilátások

"Ameddig matematikailag esély van rá, addig az esély ott van. De nem számít mennyire van rá esély, az a feladatunk és kötelességünk, saját magunk, a szurkolóink és mindenki miatt is, hogy a lehető legjobban, a legjobb eredménnyel fejezzük be a szezont. Ez azt jelenti, hogy most már az Everton elleni idegenbeli mérkőzésre kell koncentrálnunk és hogy azt megnyerjük."

 

Összeálló kép a következő menedzsernek

"A kép számomra teljesen tiszta. Nem csak most, de már néhány héttel ezelőtt is így volt és magunk között már beszéltünk is erről, de jelen pillanatban nincs több mondanivalóm erről."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!