Brown: Ha megérdemlik, kapjanak lehetőséget a fiatalok

A korábban a Manchester Unitednél szolgáló Danny Webber és Wes Brown nagy esélyt látnak arra, hogy a fiatalok lehetőséget kaphatnak a szezon hajrájában.


Az Everton elleni vereséget követően a szurkolók azt követelik, hogy a klub néhány ígéretes fiatal tehetségét tegyék be a felnőttek közé és főleg az U18-as csapatból válogassanak azok közül, akik az FA Ifjúsági-kupában a döntőig meneteltek. 

 

Az U23-as keret állandó tagja, Hannibal nem használt csere volt a Goodison Parkban, míg Anthony Elanga berobbant a felnőttek közé az elmúlt hónapok során. 

 

Webber és Brown, akik mindketten megfordultak a Vörös Ördögök akadémiáján, a The Debate e-heti epizódjában egyetértettek abban, hogy az első csapatban játszott perceket ki kell érdemelni és az időzítésnek mindig megfelelőnek kell lennie minden olyan tinédzser számára, aki abban reménykedik, hogy lehetőséget kap az Old Traffordon.

 

Hét mérkőzés van még hátra a bajnokságból, Stewart Gardner pedig feldobta a labdát a vezetőségnek, nem lenne-e itt az ideje fiatalítani a keretet, bejuttatva a kezdő tizenegybe néhány fiatalt a szombaton megrendezésre kerülő Norwich City elleni mérkőzésre. 

 

"A legerősebb csapatoddal kell kiállni a pályára" - fedte fel a korábbi támadó, Webber. "Nincs azzal semmi gond, ha valaki megérdemli és betölti a kezdőcsapatban lévő pozíciókat, akár a padra ülve, akár a padról beállva. Ha megérdemlik a kezdő csapatba kerülést, az rendben van."

 

 

"De azt nem hiszem, hogy olyan megeset, hogy bárkit bedobhatnának a kezdőbe, csak azért, hogy kapjon néhány meccset a szezon végéig. 

 

"Az ajtó [az első négy közé jutásért] még mindig nyitva áll és amíg ez a lehetőség adott, kötelességed a legjobb csapatodat pályára küldened és összetartanod a csapatod, hogy a lehető legjobb helyet érd el a szezon végén."

 

Brown, aki számos trófeát nyert a Uniteddel, teljesen egyetértett Webber véleményével. 

 

"Még mindig megvan a lehetőség, még mindig bekerülhetünk a legjobb négy közé" - nyilatkozta egykori védőnk.

 

"Figyelj, ha jól teljesítenek az utánpótlás csapatban és a menedzser rendszeresen figyelemmel kíséri a játékukat és úgy ítéli meg, hogy jól végzik a dolgukat, akkor igen, ahogy Danny mondta, oda kell hívni őket, minimum a padra."

 

Hannibal pont ilyen helyzetben van. Ő az a fajta játékos, aki tudna változtatni a meccsek állásán.

 

"Én is úgy gondolom, hogy a legerősebb keretet kell pályára küldeni, de ha megérdemli valaki az akadémiáról, hogy pályára lépjen a felnőttek között, nem látom akadályát miért ne kerülhetne be."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!