Rangnick meglepődött a menetrend módosításán

Ralf Rangnick elismerte, hogy némileg meglepte a Manchester United áprilisi és májusi menetrendjének késői megváltoztatása miután kiderült, hogy a Chelsea elleni rangadó új időpontban kerül megrendezése.


A Kékek május 15-én látogattak volna az Old Traffordra, amely összecsapás a szezon utolsó előtti mérkőzése lett volna, egyben az utolsó hazai találkozója is a Vörös Ördögöknek.

 

Thomas Tuchel csapatára azonban azon a hétvégén, 14-én az FA-kupa döntőjében lesz jelenése a Liverpool ellen. A Premier League ebből kifolyólag előbbre hozta a rangadót, amit így április 28-án játszanak le a csapatok.

 

"Nem gondoltam volna, hogy így megváltoztatják a Chelsea elleni meccsünk időpontját" - mondta Rangnick exkluzív interjújában, amit a Liverpool elleni összecsapás előtt adott. "Németországban általában a szezon utolsó két mérkőzését azonos napokon, azonos kezdési időponttal szokták lejátszani. De itt nyilván akkor más a helyzet."

 

"Számunkra ez nem túl jó, mert  sok sérült játékosunk van, így jobb lett volna, ha a Chelsea elleni találkozót két héttel később kellett volna lejátszanunk, amikorra eredetileg is tervezték. De természetesen megoldjuk a dolgot és bízunk benne, hogy addigra a sérültek közül 2-3 játékos már újra bevethető lesz."

 

 

Angliában az azonos időben való kezdés csak az utolsó fordulóra vonatkozik, ennek megfelelően az utolsó fordulót május 22-én, vasárnap rendezik meg és mind a 10 találkozó 17:00-kor kezdődik magyar idő szerint. A United számára a Crystal Palace lesz az ellenfél, idegenben."

 

A Vörös Ördögök továbbra is küzdenek, hogy sikerüljön megszerezni a BL indulást jelentő 4. helyet, bár ennek sorsa leginkább az utolsó bajnokit megelőző 5 mérkőzés eredményétől függ, melyek között még az Arsenal elleni bajnoki is szerepel.

 

"A lehető legmagasabb szinten kell teljesítenünk és meg kell próbálnunk a lehető legtöbb meccset megnyerni. Mérkőzésről-mérkőzésre fogunk haladni kezdve a Liverpool elleni meccsel, aminek tudjuk a fontosságát  nem csak a 3 pontra vonatkozóan, hanem a szurkolók szempontjából is. Azt is tudom, hogy az idei első találkozót 5-0-ra elveszítettük az Old Traffordon, így pláne fontos számunkra ez a találkozó."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!