Rangnick szerepe Ten Hag kinevezésében

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick abban bízik, hogy Erik ten Hag kinevezése javulást fog eredményezni az Old Traffordon a következő szezonban.


Ten Hag kinevezését csütörtökön jelentették be a Vörös Ördögök, így a szezon végeztével a holland veszi át a menedzseri pozíciót Rangnicktól. Ralf még nem beszélt személyesen Erikkel, de lenyűgözőnek tartja holland kollégája teljesítményét az Ajaxnál, amivel a holland klub 4 éven belül már a 3. bajnoki címét nyerheti meg az idény végén. A 4. szezonnak pedig csupán a COVID járvány tett be.

 

"Nem ismerjük egymást még személyesen, mert nem volt még lehetőségünk találkozni" - mondta Rangnick a sajtótájékoztatóján a londoni utazást megelőzően. "Viszont abból kiindulva, amit a Bayyern München 2. számú csapatánál és az Ajaxnál csinált azt kell mondja, hogy szeretem azt a futballt, amit játszat."

 

"Kifejezetten pozitívan állok hozzá már a felkészülési szezonhoz is, mivel lehetőségem lesz részt venni a stáb és csapat kiépítésében. Lehetőségünk lesz új csapatot építeni, új stábot építeni és egy teljes felkészülési szezonnal egészen biztos vagyok benne, hogy egy másik csapatot és javulást fogunk látni a pályán."

 

 

Ralfot arról is kérdezték, hogy mekkora szerepe volt a holland mester kinevezésében, aki 2025-ig ír alá a klubbal, szerződése pedig további 1 évvel meghosszabbítható. A német elárulta, hogy amikor megkérdezték, akkor "jó választásnak" tartotta Ten Hagot.

 

"Tudtam, hogy az egyik jelölt, akivel a klub tárgyalásokat folytat az Erik. Egyértelmű volt a látottak és azok alapján, amiket olyan emberektől tudok, akik vele dolgoznak, vagy dolgoztak, hogy szerintem jó választás a kinevezése."

 

"Most is határozottan így gondolom és várom, hogy leüljünk beszélgetni azokról a dolgokról, amikre még nem volt idő, vagy nem került sor" - zárta szavait a német utalva a szezon végét követő szerepkörére is.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Arsenal - Manchester United

Premier League, 34. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!