Elanga: Valamit vissza kellett adnunk

A Manchester United támadója, Anthony Elanga szerint a Vörös Ördögök eltökéltek voltak, hogy a szurkolókért győzelemmel zárják a szezont az Old Traffordon.


A United győzni tudott a 2021/22-es szezon utolsó hazai mérkőzésén, amikor hétfőn este 3-0-s sikert arattak a Brentford ellen.

 

A győzelemmel Elanga és társai három pont birtokában inthettek búcsút saját szurkolótáboruknak, miután egy igen nehéz idény zárásaként a Brighton & Hove Albion és a Crystal Palace vendégekei lesznek még a számukra hátralévő két fordulóban.

 

A 20 éves játékos, aki ebben a szezonban verekedte be magát a felnőtt csapatba, ezzel kapcsolatban nem volt szégyenlős, amikor a Méhek elleni mérkőzés lefújását követően az MUTV-nek nyilatkozott, de boldoggá tette, hogy az utolsó fellépésük az Álmok Színházában olyanra sikerült, amely a közönségnek is a ínyére lehetett.

 

"Úgy érzem, hogy erre szükségünk volt" - kezdte a klub akadémiájának neveltje a MUTV-nek.

 

"Valamit vissza kellett adnunk a szurkolóknak is, mert ők az egész szezon során támogattak minket, legyen szó a jobb vagy a rosszabb napokról."

 

"Három gólt szereztünk és nem kaptunk egyet se egy esős manchesteri estén, szóval ez nagyon jó volt. Szükségünk volt rá."

 

Elanga gyakran csillogtatta meg képességeit Ralf Rangnick irányítása alatt és ismét ő biztosította a lendületet az Old Traffordon, amikor Diogo Dalot remek kiugratását befutva az alapvonaltól vissza centerezett az érkező Bruno Fernandes elé, aki megszerezte a hazai csapat vezetését a 9. percben.

 

A saját nevelésű játékost a gólhoz való hozzájárulása miatt elismerésben részesítették társai és Fernandes is, amelyet követően még Cristiano Ronaldo és Raphael Varane góljai kellettek a végeredmény kialakításához.

 

 

"Úgy érzem, hogy bármikor fussak el, ők meg fognak engem találni" - mondta Elanga csapattársairól.

 

"Még ha nem is találnak meg a labdával, akkor is futok, mert soha nem lehet tudni. Viszont amikor a labda feléd tart, akkor koncentráltnak kell lenned."

 

"Amikor már nálam volt a labda, tudtam, hogy Bruno ott van, szóval nekem csak annyi volt a dolgom, hogy szép labdát adjak neki, amit ő meg is köszönt a végén!"

 

Azon az estén, amelyen a svéd ismét a kezdőcsapat tagja lehetett, ott volt az első perctől kezdve a pályán Cristiano Ronaldo, Juan Mata és Nemanja Matic is.

 

Elanga elmondása szerint ő továbbra is élni fog annak a lehetőségével, hogy olyan tapasztalt játékosokkal játszhat együtt, mint a már sokat megélt trió tagjai, akik közül a szerb középpályás már egészen biztosan utolsó mérkőzését játszotta hétfőn az Old Traffordon.

 

"Ez nagyon jó dolog, nem csak a pályán, hanem azon kívül is."

 

"Rengeteget beszélnek hozzám és sok jó tanáccsal látnak el. Nem csak ők hárman, de Phil Jones is, aki hihetetlenül sok tapasztalattal rendelkezik."

 

"Nagyszerű volt velük együtt a pályán lenni, mert önbizalmat kölcsönöztek és biztosítottak arról, hogy ha nálam van a labda, akkor magabiztos lehetek."

 

"Szükség van ilyen, tapasztalt játékosokra a csapatban, én pedig nagyon élvezem velük a közös szereplést."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!