Ten Hag nagy hatással volt Eriksen döntésére

A Manchester United újdonsült középpályása, Christian Eriksen elmondása szerint az Erik ten Haggal folytatott megbeszéléseit követően nagyon szeretett volna az Old Traffordra igazolni.


Eriksen lett a holland menedzser második szerzeménye az Old Traffordon, amikor beleegyezett ingyenes átigazolásába és a korábbi Brentford játékos most arról beszélt, milyen hatással volt új mestere azon döntésére, hogy Vörös Ördöggé váljon.

 

A klubmédiának adott első interjúja során betekintést engedett a Manchester Unitedbe igazolásánanak döntési folyamatába, amelyben a 30 éves játékos abbéli vágyát jelölte meg az egyik fő momentumnak, hogy szeretne Erik kezei alatt játszani, miután az Ajaxnál már edzhetett az irányítása alatt.

 

"Első és legfontosabb, a futball miatt" - válaszolta Eriksen, amikor arról kérdezték, miért az volt a preferenciája, hogy az Old Traffordra költözik.

 

"Úgy értem, én egy olyan srác vagyok, aki futballozni akar és a menedzser megérkezésével, a vele együtt érkező ötletekkel és a vele való beszélgetéseket követően úgy éreztem, hogy el tudom magamat képzelni, amint Manchesterben játszom." 

 

"És ezzel egy időben ez egy nagyon nagy klub - ha nem a legnagyobb. Ha bárhol a világon kiejted a nevét, tudják, hogy miről van szó és, hogy mit jelent ez a helyieknek."

 

"Hatalmas történelemmel rendelkezik és nagyszerű érzés egy olyan dolognak a részesévé válni, amelynek ilyen nagy múltja van."

 

 

Amikor tovább kérdezgették arró, mekkora volt Ten Hag hatása a döntésére, a dán játékos így folytatta:

"Nagyon nagy. Azért akartam ide jönni, hogy futballozzak, nem a címerért magáért. Ide akartam jönni és játszani."

 

"Természetesen az, hogy beszéltem a menedzserrel, hallottam az ötleteit és egyeztettünk a futballal kapcsolatos dolgokról, nagyszerű volt és ideális helyzetbe kerültem ahhoz, hogy meghozhassam a döntésemet a Manchester Unitedbe igazolásomról."

 

Eriksennek és Ten Hagnak is külön utakon folyt a pályafutása eddig, de idény nyáron mindketten úgy érkeztek meg a Unitedhez, hogy önéletrajzukban ott szerepel az Ajax neve az előéletükben.

 

A válogatott irányító minden kétséget kizáróan láthatta a menedzser játékstílusát és alapértékeit, amikor az elmúlt évek során nevelőklubjának mérkőzéseit nézte, majd velük is edzett januárig, mielőtt a Brentfordhoz szerződött volna. Most azon lesz, hogy ezeket az elgondolásokat vörös mezben valósítsa majd meg a pályán.

 

"Szerintem az én játékstílusom illeszkedik az általa elképzeltbe és remélhetőleg ez jó és pozitív kapcsolódási pont lesz."

 

"Természetesen azt gondolom, hogy fekszik nekem az általa megkívánt játékstílus."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!