Ten Hag magyarázata McCarthy érkezésére

Erik ten Hag betekintést engedett abba, miért erősítette meg a Manchester United edzői stábját Benni McCarthy-val.


A dél-afrikai szakember is ott volt vasárnap az Old Traffordon, amikor a felkészülési szezon utolsó állomásaként a Vörös Ördögök 1-1-es döntetlent játszottak a Rayo Vallecano ellenében.

 

A felnőtt csapat edzői stábjába való kinevezése a hétvége során került bejelentésre, az egykori csatárnak pedig remek ajánlólevele és tudása van ahhoz, hogy segítsen csiszolni a manchesteriek támadójátékán.

 

Ten Hag kérése volt, hogy a hétvégi, Brighton elleni szezonnyitó bajnokit megelőzően újabb fővel kerüljön megerősítésre a csapat háttérstábja és úgy érzi, hogy a korábbi Ajax játékos pontosan beleillik a képbe.

 

"Volt még egy hely az edzői stábunkban, amelyet szerettem volna betöltetni" - kezdte a MUTV-nek a holland menedzser.

 

"Valakivel, aki más hangot képvisel, Benni pedig ilyen."

 

"Rendelkezik menedzseri tapasztalattal. Edzőként dolgozott profi szinten, emellett pedig csatár volt korábban, ráadásul sikeres is."

 

 

Ten Hag abba is mélyebben belement, hogy mi lesz McCarthy pontos feladata Carringtonban, miután a Vörös Ördögöknek a hazai mellett a nemzetközi porondon is meg kell majd állniuk helyüket a 2022/23-as idényben.

 

"A helyezkedésre és a támadójátékra fog fókuszálni" - tette hozzá.

 

"Nem kizárólag a csatárok tekintetében, hanem a szélső védők és a középpályások támadójátékba való bevonása kapcsán is. A mi játékstílusunknak dinamikusnak kell lennie."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!