A taktikai változtatás javított a United játékán

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag úgy véli, hogy a második félidőben történt változtatással jobb képet festettek a Vörös Ördögök, még annak ellenére is, hogy végül 2-1-re kikaptak a Brighton & Hove Albion csapata ellen.


A Sirályok két góllal húztak el az első félidőben Pascal Grossnak köszönhetően, Ronaldo pályára küldésével pedig lehetőség nyílt arra, hogy Eriksen kicsit hátrébb kerüljön és átvegye az irányító szerepét.

 

Ez azt jelentette, hogy a dán középpályás ott játszott, ahol a legtöbbet láthattuk pályafutása során és szemmel láthatóan innen sokkal jobban tudta segíteni a támadásokat is.

 

Anthony Martial sérülése, illetve az a tény, hogy Cristiano Ronaldo még nem teljesen fitt azt eredményezték, hogy Eriksen előbbre került és támadó szerepkört kapott, bár ennek ellenére is az első 45 percben csak Bruno Fernandes kapu fölé lőtt labdáját tudjuk csak emlegetni. 

 

 

A United végül Mac Allister öngóljával szépíteni tudott, igaz a szituációt VAR segítségével is elemezték, végül megadták a találatot, ám újabb gól már nem született.

 

A meccs után a Sky Sportsnak nyilatkozva Ten Hag elmondta, hogy úgy érzi, hogy Marcus Rashford kihagyott helyzetei sajnos fájó pontok most, ám kiemelte, hogy a taktikai változtatás jót tett csapatának.

 

"Egyértelmű, hogy a második félidőben jobbak voltunk a középpályán, mivel Eriksen hátrébb került, Ronaldo meg előre. Sikerült helyzeteket is kidolgoznunk, Rashfordnak is volt jópár, kár, hogy nem sikerült őket gólokra váltani."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!