Hol fogjuk látni a legjobb Eriksent?

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag megosztotta véleményét arról, szerinte hol fog csapatában a legjobb teljesítménnyel előrukkolni az új igazolás, Christian Eriksen.


A vasárnapi, Brighton & Hove Albiontól elszenvedett 2-1-es vereség során Anthony Martial és Cristiano Ronaldo hiányában a dán "hamis kilences" pozícióban kezdte a mérkőzést. Martial sérülés miatt hagyta ki a szezonnyitó bajnokit, míg Ronaldo továbbra is megfelelő erőnléti állapota visszanyeréséért dolgozik a felkészülési szezon kihagyását követően, így csak a cserepadról szállhatott be.

 

Hivatalos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján a holland menedzser elárulta, hogy Eriksen támadóként való játszatásának ötletét még a játékos Ajaxos időszakából húzta elő.

 

"Nem volt a csapatunknak rendelkezésre álló tipikus kilencese, én pedig tudtam, hogy régen ő játszott ilyen szerepkörben az Ajaxnál" - kezdte.

 

"Csatárként."

 

 

De természetesen nem ez a poszt, ahol Ten Hag számítani fog rá hosszú távon.

 

"Szerintem Christian Eriksen a középpályán képes a legjobb teljesítményre" - tette hozzá a vasárnapi vereséget követően.

 

"Az is volt az ötlet [a Brighton ellen], hogy visszalép és bekerül a két vonal közé."

 

Ez az elgondolás pedig tökéletesen meg is valósult, amikor a skandináv játékos Ronaldo becserélését követően egy sorral hátrébb került a második félidőben, amivel a United jobban uralni tudta a középpályát.

 

Amikor a Vörös Ördögök át tudtak állni a tradícionális, középcsatáros játékra, a dán középpályás a csapat motorjaként diktálni tudta a játék iramát.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!