Kiderült Antony és Dubravka mezszáma

A Manchester United bejelentette, hogy Antony és Dubravka hányas mezszámot fogják viselni, miután 202 nyarán a rekordbajnokhoz igazoltak.


Az Ajaxtól való átigazolás véglegesítését követően a brazil támadó a 21-es mezszámot kapta, míg a Newcastle csapatától érkező szlovák kapust majd a 31-es számmal fogjuk látni.

 

A szombati bejelentés egyben azt is jelenti, hogy a két legújabb Vörös Ördög is nevezhető és akár pályára is léphetnek az Arsenal elleni rangadón vasárnap délután és esélyük lesz a csapatba kerülésre a hamarosan következő Real Sociedad elleni találkozón is megmutatni magukat.

 

Antony lesz a 4. dél-amerikai játékos, aki a 21-es számot viseli Edinson Cavani, Rafael de Silva és Diego Forlan után. Az uruguayi Cavani volt a legutóbbi birtokosa a számnak. Bár kezdetben a gólerős csatár a 7-es mezszámmal volt látható, Ronaldo érkezésekor felajánlotta azt a portugál klasszisnak, ő pedig a 21-esre váltott.

 

A 21-es számot viselte még a kínai Fangzhou Deng, a triplázásban szerepet játszó Henning Berg és az észak-ír védő Pat McGibbon is.

 

A szlovák hálóőr második számú kapusnak érkezett és a 31-es számot kapta, amit például Nick Culkin is viselt az 1998/99-es és az 1999/2000-es szezonban, igaz ő nagyjából 30 másodpercig viselte egy Arsenal ellen megnyert mérkőzésen, mert egy sérülés miatt le kellett cserélni, a helyére érkező Raimond van der Gouw gólt szerzett.

 

 

A 31-es szám sokkal inkább kötődik a Vörös Ördögöknél középpályásokhoz, az elmúlt időszakban Nemanja Matic. Bastian Schweinsteiger, Marouane Fellaini és Darren Fletcher is viselték. Mellettük David Jones is ezt viselte középpályásként. Az első játékos pedig, aki a 31-est viselte, amikor ezt a számot is bevezették, az Keith Gillespie volt 1994/95-ben.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Arsenal

Premier League, 6. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!