Donny: Mindent bele kell adnunk a Sociedad ellen

Donny van de Beek szerint a Manchester Unitednek "mindent bele kell adnia" a Real Sociedad ellen, hogy mindhárom pontot otthon tartsák csütörtökön este, a Real Sociedad elleni Európa-liga csoportmérkőzésen.


A holland középpályás kihagyta az Arsenal 3-1-es legyőzésével végződött vasárnapi bajnokit, de abban reménykedik, hogy pályára léphet, amikor megkezdik szereplésüket a második számú európai kupasorozatban a San Sebastian-i alakulattal szemben.

 

Van de Beek számos tapasztalattal rendelkezik spanyol csapatokkal szemben vívott mérkőzésekről és miután látta a La Real játékát az elmúlt hetekben, a válogatott játékos trükkös 90 percre számít az Old Traffordon.

 

"Nagyon jó csapatok vannak a La Liga-ban" - kezdte a 25 éves játékos.

 

"Láttam játszani a Real Sociedadot néhányszor és ők egy technikás, nagyon jó csapat. De az összes spanyol csapatra igaz, hogy igen technikásak."

 

"Kemény ellenfélről van szó, nekünk pedig jól kell majd játszanunk ahhoz, hogy megfelelő eredményt tudjunk elérni. De nekünk magunkra kell fókuszálnunk, hogy top állapotban és jó formában legyünk. Megnéztem a legutóbbi, Barcelona elleni meccsüket - a végén kaptak néhány gólt - de előtte nagyon jó futballal rukkoltak elő."

 

"Nehéz mérkőzésre van kilátás, ezért mindent bele kell majd adnunk. David Silva például egy nagyon jó játékos. Elvesztették viszont [Alexander] Isakot, aki egy kiváló csatáruk volt. Hollandiában játszottam ellene korábban, amikor a Willem II játékosa volt. De még van néhány más jó játékosuk is."

 

Arra lehet számítani, hogy Erik ten Hag eszközölni fog néhány változtatást a Vörös Ördögök kezdőcsapatában, miután a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésükön szinte változatlan együttest állított ki. Mivel a téli világbajnokság miatt a mérkőzések egyre-másra követik egymást, Van de Beek úgy érzi, hogy ez egy izgalmas időszaka a szezonnak.

 

 

"Szerintem nagyszerű ilyen sok mérkőzést játszani" - tette hozzá mosolyogva.

 

"Én imádom, amikor egy meccs után néhány nappal újra pályára kell lépnünk. Én jobban szeretem a meccseket, mint az edzéseket, szóval ez egyértelműen nekem való dolog!"

 

"Ez mindenkinek segítségére lesz. Azzal, hogy mély a keretünk, mindenki boldog lehet, de a sok erőpróbához szükségünk is lesz a jó játékosokra."

 

A csütörtöki, Real Sociedad elleni összecsapást követően az E-csoport következő fordulójában Moldovába látogatnak majd a manchesteriek, ahol egy eddig ismeretlen ellenféllel, a Sheriff Tiraspollal találkoznak majd Kisinyovban. 

 

Ez egy lépés lesz az ismeretlenbe a United és Donny számára is, de utóbbi már nagyon várja, hogy tágítsa horizontját.

 

"Mindig jó megtapasztalni, hogy milyen egy másik ország és hogy mennek ott a dolgok."

 

"A Sheriffet az előző szezonban láttam a Bajnokok Ligájában, amikor egy csoportban voltak a Real Madriddal. Keveset láttam belőlük és nem ismerem őket annyira jól, mint a Real Sociedadot. De izgatott vagyok, hogy oda látogathatunk és megnézhetjük, milyen a futball arrafelé."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!