Eriksen: Minden meccsel egyre jobban érzem magamat

A jó formában lévő Christian Eriksen szerint ahogy elkezdi egyre jobban megszokni új életét a Unitednél, annál jobb teljesítmények várhatóak tőle.


A dán középpályás kimagasló játékkal rukkolt elő vasárnap az Arsenal 3-1-es legyőzése során, ugyanis mindhárom hazai gólnál kulcspasszt adott, a Sky Sports pedig a mérkőzés legjobbjának választotta.

 

Az Ágyúsok elleni győzelmet követően a klubmédiának nyilatkozva azonban Eriksen arról beszélt, minél jobban megismeri majd csapattársait, annál jobb produkciókra lesz képes.

 

Ráadásul azt is elárulta, hogy a csapat másik kreatív elméjével, Bruno Fernandessel is egyre jobban erősödik a kapcsolata.

 

"Mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobb és jobb lesz" - kezdte Christian.

 

"Először is, szerintem az összes létező poszton játszottam az első két-három meccsen, de mostanra állandósult a csapaton belüli helyem, ez pedig jó hatással van arra, hogy fejlődhessen a játékom."

 

"És szerintem a csapat úgy általánosságban is nagyon jól teljesít. Nem csak rólam szól ez az egész; mindenki, köztük a csereként beálló csapattársaim is minden tőlük telhetőt megtettek, hogy a legjobbjukat nyújtsák, amikor pályára kerültek."

 

Azt követően, hogy a szezont úgynevezett "hamis kilences" pozícióban kezdte a Brighton ellen, Eriksen egyre mélyebbre húzódva játszott Ten Hag alakuló együttesében, ő pedig arra tett utalást, hogy számára annál jobb, minél többet találkozik a labdával és a játék előtte zajlik.

 

"Én valószínűleg egyike vagyok azon játékosoknak, akik inkább a labdát birtokolják, mint futnak utána, szóval szeretem, ha a labda közelében lehetek és megpróbálhatom egy kicsit kinyitni a játék képét" - tette hozzá.

 

"Ezzel egy időben, én bárhol hajlandó vagyok játszani, ahol a menedzser számít rám és ha ő úgy látja, hogy egy meccsen egy bizonyos pozícióban kellene játszanom, akkor én azt szívesen megteszem, nem vagyok egy pozícióhoz kötve."

 

 

A United szurkolók el voltak ájulva Eriksen Bruno Fernandesnek adott passzaitól a United első és második gólját megelőzően, a 30 éves játékos pedig már nagyon várja, hogy a jövőben még több együttműködésük lehessen.

 

"Én és Bruno kezdjük a pályán egyre jobban megismerni egymást és látjuk, miként akarunk játszani, passzolni a labdát és elfutásokat csinálni."

 

"Megpróbálunk olvasni egymásban és opciókat kínálni a másiknak, vasárnap pedig tökéletes volt az együttműködés a góloknál."

 

"Hogy beszélünk-e a pályán? Igen, próbálunk. Természetesen ha valaki lát valamit, akkor megpróbálja elmondani, hogy hol és mikor várja a labdát és hol számít az elfutásra. Megpróbálsz kommunikálni és dolgokat tervezni, de a végén nem mindig sikerül kivitelezni. Van egy ötleted és az ellenfélre pedig reagálsz."

 

"És én még csak néhány mérkőzés óta játszom itt, így megpróbálom megismerni a csapattársaimat, tanulmámyozni a játékukat és megtudni, hogy milyen játékosok."

 

A United első 2022/23-as szezonbeli kupamérkőzése csütörtökön, a Real Sociedad ellen lesz és arra lehet számítani Erik ten Hag az eddig szinte változtatások nélkül pályára küldött kezdőcsapatán jelentős módosításokat fog eszközölni.

 

De bárkik is alkotják majd az Old Trafford gyepére kilépő tizenegyet, Eriksen abban reménykedik, hogy a United agresszív, keményen dolgozó stílusa megmarad, amely továbbra is megnehezíti majd az ellenfelek dolgát, az Old Trafford közönségét pedig inspirálni fogja.

 

"A stadionban tapasztalható általános hangulat nagyon vibráló volt [az Arsenal ellen]. Szerintem ezzel egy időben az, ahogyan játszottunk abból a szurkolók is érezték, hogy mit akarunk nekik mutatni."

 

"A támogatásuk nagyszerű volt, a szurkolók remekek voltak és ha meg tudsz nyeri ilyen nagy mérkőzéseket, akkor az nagy különbséget jelent a vibrálásban."  


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!