Ten Hag: Casemiro és Scott egyaránt fontosak számunkra

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag kifejtette, hogy Scott McTominay jó teljesítménye miatt került a kezdőbe a legutóbbi mérkőzések során.


A vasárnapi derbin elszenvedett vereséggel együtt a skót játékos a legutóbbi 6 bajnoki mindegyikén kezdő volt, csak a Real Sociedad elleni vereség alkalmával nem került be a holland kezdőjébe.

 

McTominay idei szezonban hátravontabb szerepkörben elért sikerei miatt a nyáron érkezett Casemiro kevesebb játékidőhöz jutott, Ten Hag viszont elárulta, hogy nem a brazil játékos hozzáállásával, vagy teljesítményével van probléma.

 

"Már korábban is mondtam, hogy ennek semmi köze Casemirohoz. Mindenhez Scottnak van köze, mert, ha a Brentford elleni vereséget nézzük, akkor ő nem volt a csapatban és veszítettünk. Aztán, ahogy Casemiro megérkezett 6 meccset játszottunk és 5-öt megnyertünk" - mondta Erik az újságíróknak, amikor Casemiro játékperceiről kérdezték az Omonia elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

 

"A legutóbbi 6 meccsből 5-ön Scott játszott, a Sociedad ellen nem, szóval számomra logikus volt őt játszatnom, mert ezzel versenyhelyzetet is teremtek a csapatban. Számomra nem volt kérdés, hogy őt rakom a kezdőbe."

 

"Nagyon jól teljesített, szépen fejlődött és ennek semmi köze Casemirohoz, de biztos vagyok benne, hogy Casemironak még fontos szerepe lesz."

 

Annak ellenére, hogy a brazilnak még kicsit türelmesnek kell lennie, Eriknek nincs kétsége afelől, hogy az ötszörös Bajnokok Ligája győztes középpályás a jövőben fontos szerepet fog játszani.

 

"Ismerjük a sikereit, tudjuk, hogy mennyi mindent nyert. Minden nap látom, hogy mennyi mindennel tud hozzájárulni a csapat sikereihez és tudom, hogy igazán fontos lesz a csapat számára" - folytatta a holland.

 

"Szóval, meglátjuk, hogy mi fog történni, de meg vagyok arról győződve, hogy meg fog történni, aminek történnie kell."

 

 

A középpályás helyekért zajló versengés a két játékos között izgalmassá teszi a menedzser számára a csütörtöki kezdő kijelölését az Omonia elleni idegenbeli Európa-liga találkozóra.

 

Ten Hag elmondása szerint a csapat számára lehető legjobb választást fogja meghozni, hogy újabb sikert könyvelhessenek el a nemzetközi porondon.

 

"Először is, nem számít, hogy Európa-liga, vagy Premier League, minden sorozatban nyernünk kell. Tehát holnap a legerősebb csapatunkkal fogunk kiállni és felépítjük szépen a csapatot, megteremtve a megfelelő versenykultúrával házon belül."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!