Irwin az amerikai létesítményeket dicséri

A Vörös Ördögök legendája, Denis Irwin szerint a Manchester United felkészülési túrája az Amerikai Egyesült Államokban a legtökéletesebb elõszezon lesz a 20. bajnoki címére készülõ csapatnak.


A manchesteriek július 11-én repülnek el Amerikába, ahol egy három hetes túra folyamán bejárják az egész országot és öt mérkõzésen mutatják meg magukat a tengerentúli közönségnek - három alkalommal az MLS-ben szereplõ csapatok, egyszer a liga All-Star válogatottja, míg végül az idei Bajnokok Ligája-gyõztes Barcelona ellen.

 

Az elsõ leendõ állomáson, a New England Revolution bostoni stadionjában Irwin dicsérõ szavakkal illette az Atlanti-óceán túlpartján található létesítményeket és lehetõségeket.

 

"A felkészülési idõszak a legfontosabb egy játékos szezonja szempontjából" - kezdte az egykori kiváló ír bekk.

 

"Ez az az idõ, amikor a játékosnak megfelelõ erõnléti állapotba kell kerülnie és megtalálnia a megfelelõ sebességet a szezon nyitányára. Az egyik legfõbb ok a csapatok számára, amiért Amerikában edzõtáboroznak, hogy ehhez kiváló létesítmények állnak rendelkezésre."

 

"A bajnokságuk is egyre erõsebb lesz, és egyre minõségibb játékosokat tudnak felvonultatni. A Kansas City Wizards tavaly legyõzte a Manchester Unitedet, úgyhogy tudjuk, hogy magas színvonalú futballjuk van."

 

Irwin, aki egyébként a Manchester United hivatalos nagykövete, úgy véli, Amerika mindig is népszerû állomáshely volt a szezon elõtti felkészülésekhez.

 

"A játékosok nagyon élvezik, hogy ide jöhetnek. Keményen fognak dolgozi a fiúk az edzéseken és a mérkõzéseken, de emellett lesz idejük a lazításra is."

 

"Ezek a túrák lehetõséget nyújtanak az amerikai szurkolóinknak, hogy élõben láthassák a csapatot. A teljes kerettel jövünk majd és reményeink szerint hozzájuk csatlakozhat majd még néhány extra játékos is. Ha addig igazolunk új játékosokat, akkor a szurkolóknak itt lesz elõször lehetõségük találkozni velük."

 

 

Az Old Traffordon több hete szinte minden csak az ünneplésrõl és a szezon végül sikeres zárásáról szól. Azonban az ünneplés nem marad annyiban, amerikai földön a szurkolók valószínûleg újabb nagy ovációval fogják fogadni a United elõzõ szezonban begyûjtött 19. bajnoki címét, ám Irwin szerint a csapat már most azon morfondírozik, hogy még több trófeát gyûjtsenek be a 2011/2012-es szezonban.

 

"Hatalmas mérföldkõhöz érkezett ezzel a klub, de itt nem fogunk megállni" - tette hozzá.

 

"Minden év egy újabb kihívást jelent. A Manchester City sokat erõsödött az elmúlt szezonokban, a Liverpool nemrég egy kicsit visszaeset, de néhány egészen kiváló játékost szerzõdtettek mostanság. És természetesen ott lesz jövõre is a Chelsea és az Arsenal is. Nagy harc lesz a következõ évben azért, hogy elérjük a 20. bajnoki címünket is."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!