Ten Hag tovább keverné kártyáit a támadószekcióban

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag örömét fejezte ki azt illetően, hogy a Newcastle United elleni mérkőzésre készülvén rotálhatja támadószekciójának tagjait.


A Vörös Ördögök csütörtökön este az Európa-ligában összesen 34 lövéssel kínálták meg az Omonia Nicosia kapuját, de a csereként beállt Scott McTominay segítségére volt szükségük a győzelem megszerzéséhez, aki a 93. percben tudott eredményes lenni.

 

Az Old Traffordon rendezett mérkőzésen Marcus Rashford, Cristiano Ronaldo és Antony a kezdőcsapatban kapott helyett, Jadon Sancho pedig a kispadról állt be, mellettük pedig Anthony Elanga és Anthony Martial is képes különböző pozíciókban feltűnni a támadóharmadban, így a Szarkák elleni meccs előtt számos opcióból válogathat Ten Hag.

 

"Rengeteg találkozón kell helytállnunk, nekünk pedig öt-hat igen jó képességű támadójátékos áll rendelkezésünkre" - kezdte.

 

"Képesek vagyunk rotálni és mint már említettem, a különböző variációkkal meglepetést is okozni. Jadonnal például pontosan ez is történt legutóbb."

 

"Az Everton elleni mérkőzésen nem lépett pályára. Míg a többi mérkőzésen rengeteget játszott. Sokszor volt kezdő. És szerintem nagyon jól teljesített."

 

 

Az angol válogatott játékos nem csak a széleken játszva csillantotta meg képességeit, de időnként középre húzódva is, amikor Rashford szintén középen játszott az E-csoportban rendezett összecsapáson. Emellett pedig Sancho cselezése előzte meg McTominay lapos lövését, amely aztán összetörte az Omonia játékosok és szurkolók szívét.

 

"Természetesen a mostani Omonia elleni teljesítménye jobb volt, mint az előző, ez egyértelmű. De mint látható volt ma, hatással volt a csapatra, bemutatott néhány jó cselt és remek összjátékot Luke Shaw-val. És végül a gólszerzésben is részt vállalt."

 

Amikor arról kérdezték, fontos-e az olyan játékosok számára, mint Sancho, hogy több összjátékban vegyen részt csapattársaival teljesítménye javításához, a menedzser felfedte játéktervét támadói számára.

 

"Ha egy-az-egyben megversz egy játékost, a pálya megnyílik előtted" - tette hozzá.

 

"Szükség van a terület túltöltésére, ahol a labda van és cseleket, illetve összjátékot bemutatva kell előrébb jutni. És különösen az olyan kreatív játékosok, mint Jadon és Antony, képesek egy-az-egyben megverni az ellenfelüket."

 

"De akkor még egyszerűbb a helyzet, ha van kivel összejátszani a környezetedben. Szóval szeretném túltölteni a széleket, hogy ezt meg tudják tenni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Newcastle

Premier League, 11. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!